Woody Allen şi Carla Bruni-Sarkozy pe covorul roşu, la Cannes

Premiera mondială, anunţată pentru deschiderea festivalului, la Teatrul Lumière, în 11 mai, a filmului „Midnight in Paris” va fi prezentată în afara concursului, regizorul Woody Allen refuzând întotdeauna să-şi înscrie filmele în competiţie. „«Midnight in Paris» este o minunată scrisoare de dragoste adresată Parisului. Este o operă în care Woody Allen aprofundează problemele din ultimele sale filme: relaţia noastră cu istoria, cu arta, cu plăcerile şi cu viaţa. În acest al 41-lea film el se dovedeşte din nou inspirat”, declara Thierry Frémaux, directorul artistic al Festivalului.

Ceremonia de deschidere va fi transmisă în direct în 400 de săli de cinema din Franţa, pentru că „Festivalul de la Cannes înţelege astfel să marcheze legătura puternică existentă între el, săli şi publicul lor şi să atragă atenţia asupra filmelor selectate”, au anunţat organizatorii.

Prezenţa Primei Doamne a Franţei pe genericul filmului lui Woody Allen pare să adauge o notă glam suplimentară covorului roşu al Festivalului de la Cannes, la această a 64-a ediţie.

Îndrăgit de cinefilii francezi, realizatorul american a avut până acum la Cannes 10 pelicule, printre care, în 1979, „Manhattan”, urmat de „Match Point”, „Vicky Cristina Barcelona”, „The Purple Rose of Cairo”… până la „Vei întâlni străinul din visele tale”, anul trecut, iar în 2002 i-a fost conferit „Palme d’Or” pentru întreaga carieră.

Comedia romantică „Midnight in Paris” este povestea călătoriei de afaceri a unei familii americane din anii ’20 în capitala Franţei, incluzând şi un cuplu de logodnici care descoperă că o viaţă diferită de a lor nu este neapărat mai bună.

Woody Allen a dorit să facă acest film la Paris în 2006, dar a trebuit să abandoneze atunci proiectul din lipsă de bani. Filmările au avut loc la Paris, vara trecută, şi au fost urmărite atent de presă, în special de tabloide, din cauza prezenţei Carlei Bruni-Sarkozy, care, după unele surse, mai ales „Daily Mail”, n-a fost chiar la înălţimea aşteptărilor regizorului, în rolul, secundar de altfel, al directoarei Muzeului Rodin. S-a scris despre apariţia intempestivă a preşedintelui Franţei pe platoul de filmare, iar regizorul a trebuit să dezmintă ştirea potrivit căreia scurta scenă jucată de Prima Doamnă ar fi avut nevoie de 30 de reluări, pentru că actriţa, debutantă în film, privea tot timpul camera. Pelicula are o distribuţie promiţătoare: Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Adrien Brody, Michael Sheen, Gad Elmaleh.

Pentru iubitorii de statistici, este pentru a şasea oară consecutiv când Festivalul de la Cannes va fi deschis de un film de limbă engleză: „Codul Da Vinci” de Ron Howard, în 2006, „My Blueberry Nights” de Wong Kar-wai (2007), „Blindness” de Fernando Meirelles (2008), pelicula animată 3D „Up” (2009) şi „Robin Hood” al lui Ridley Scott, anul trecut.

Selecţia oficială a ediţiei din acest an va fi anunţată la jumătatea lunii aprilie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victoria Anghelescu 1046 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.