Ziua Europeană a Culturii Iudaice, sărbătorită în România

Ziua Europeană a Culturii Iudaice va fi sărbătorită, duminică, de Comunitatea Evreilor din Bucureşti (C.E.B.), prin organizarea unei serii de evenimente culturale, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri Agerpres.

Potrivit preşedintelui C.E.B., Erwin Şimşensohn, Comunitatea Evreilor Bucureşti invită iubitorii de teatru duminică la Teatrul de Comedie, unde la Sala Nouă va avea loc reprezentaţia piesei „Yom Kippur”, după un text de Hana Azoulay Hasfari, spectacol realizat de absolvenţii clasei de actorie de la UNATC.

De asemenea, la Teatrul Evreiesc de Stat, iubitorii Thaliei vor putea asista la reprezentaţia comediei muzicale „Carre de aşi cu valet”, în regia regretatului Harry Eliad.

Nu în ultimul rând, cu prilejul marcării Zilei Europene a Culturii Iudaice, va fi organizată Ziua Porţilor Deschise, eveniment constând în vizite însoţite de ghid la Sinagoga Mare şi la Muzeul de Istorie a Evreilor.

În 2012, organizatorii au ales umorul ca temă a Zilei Europene a Culturii Iudaice, evenimente specifice urmând să aibă loc în Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina şi Ungaria.

România este unul dintre cele 28 de state unde este sărbătorită această zi, eveniment care are loc în fiecare an în prima duminică a lunii septembrie, organizat pentru prima oară în 2001, în Alsacia (Franţa).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.