Băsescu şi consilierii săi chefuiesc şi au găsit şi şampanie

După ce a decorat şi a ciocnit cupe de şampanie cu o serie de demnitari din Moldova, Traian Băsescu participă la o petrecere de Anul nou a unei Camere de Comerţ mixte. Traian Băsescu nu a găsit timp să transmită condoleanţe victimelor din accidentul din Apuseni.

Pentru Traian Băsescu, tragedia din Apuseni nu există. Pe site-ul Administraţiei prezidenţiale nu există nici măcar un comunicat de transmitere de condoleanţe pentru familiile îndoliate.

Începând cu ora 19.50, Traian Băsescu, împreună cu cei mai mulţi consilieri prezidenţiali participă la Palatul Parlamentului la Recepţia de Anul Nou organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, Româno-Germană.

 

La recepţie, Traian Băsescu a fost însoţit, printre alţii, de consilierii prezidenţiali Iulian Chifu, Iulian Fota, Dorel Onaca. Preşedintele nu a catadixit să facă vreo declaraţie ziariştilor aflaţi la intrarea în Palatul Parlamentului. Traian Băsescu a fost întrebat de o eventuală convocare a CSAT pentru discutarea modului în care STS şi Marcel Opriş au acţionat în cazul accidentului din munţii Apuseni. Evident, preşedintele nu a răspuns la întrebare.

 

Victorie! S-a găsit şampanie la Palatul Cotroceni

 

Cu câteva ore înainte de participarea la acest zaiafet, Traian Băsescu a mai avut o activitate festivă şi anume decorarea unor demnitari de la Chişinău pentru contribuţia adusă la recunoaşterea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova. Este vorba Ana Guţu (deputat), Valeriu Munteanu (deputat), Corina Rusu (deputat), Boris Vieru (deputat) şi Gheorghe Brega (deputat). La ceremonie au mai fost invitaţi Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului şi Mihai Ghimpu, fost preşedinte al Republicii Moldova.

După ceremonie am asistat la o mare surpriză. După mai multe luni de austeritate, în care la Administraţia Prezidenţială nu s-a oferit şampanie la protocoalele privind depunerea jurământului a unor miniştri din Cabinetul, acum s-a găsit minunata licoare pentru protocol. Şampania a curs gârlă, iar oaspeţii şi consilierii prezidenţiali au ciocnit în faţa camerelor de luat vederi cupe de şampanie.

 

Era obligatorie agenda preşedintelui?

 

Ţinând cont de evenimentul tragic petrecut luni, de faptul că joi s-au desfăşurat funerariile uneia dintre victime, iar vineri este înmormântat pilotul Adrian Iovan – ambele ceremonii cu caracter militar, ţinând cont că există o puternică emoţie în rândul populaţiei, se impune o întrebare: trebuia ca Traian Băsescu să aibă pe agendă cele două manifestări?. Credem că nu greşim dacă afirmăm că participarea lui Traian Băsescu la recepţia de Anul Noi a Camerei de Comerţ româno-germane putea fi anulată. Pentru că este vorba de o recepţie a unui organism privat la urma urmei şi nu una a unui organism internaţional oficial de anvergură. De asemenea, petrecerea respectivei entităţi private nu credem că avea de suferit dacă preşedintele nu ar fi participat. Chiar şi ceremonia de decorare putea suferi o amânare, mai ales că decretele au fost semnate încă înainte de Anul Nou şi nu mai conta dacă ceremonia avea loc pe 23 sau pe 29 ianuarie.

 

Preşedintele nu s-a pronunţat faţă de evenimentele din Ucraina

 

Mai este de semnalat o „ciudăţenie” privind activitatea preşedintelui Traian Băsescu. În timp ce toţi şefi de stat din Occident, mai toţii oficialii cu funcţii înalte în UE s-au pronunţat critic privind represiunea de la Kiev, Traian Băsescu nu a făcut până joi 23 ianuarie nicio declaraţie pe această temă. Reamintim, la Kiev s-au înregistrat deja morţi în rândul manifestanţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.