Dar domnul Dragnea, domnule Antonescu?

Crin Antonescu, poate cel mai talentat vorbitor din politica românească, îl combate foarte bine pe Victor Ponta. O face cu mare uşurinţă, pentru că fostul său partener de coaliţie îi oferă ceas de ceas argumente dintre cele mai diverse şi mai solide.

În aceste zile sunt la modă atacurile împotriva baronilor PSD, care au început să pice unul câte unul. Ori în braţele mascaţilor, ori în cele ale asistentelor medicale din spitale.

Prezent la o întâlnire electorală la Cluj, preşedintele PNL s-a dat la corupţii din PSD: „Când noi am ieşit dintr-o guvernare din care nu mai puteam opri tăvălugul unui Victor Ponta devenit titirezul baronilor, am dovedit că esenţa noastră nu stă în corupţie sau clientelă şi că acest partid are ceva mai puternic”.

În faţa liberalilor care-l susţin, dar şi a celor care, şoptit, se roagă să scape de el, Crin Antonescu a deplâns soarta României, „singura ţară a UE în care există feudalism”. Un „feudalism politic, electoral şi economic”. Liderul PNL l-a criticat pe liderul PSD, fiindcă, în loc să modernizeze ţara, „le cântă în strună baronilor”. Însă Crin Antonescu a participat la multe dintre spectacolele în care Victor Ponta îşi demonstra talentul de cântăreţ în strună. În campaniile electorale din 2012, Crin Antonescu a fost cu Victor Ponta şi la Constanţa, şi la Drobeta Turnu Severin, şi la Focşani, şi la Piteşti, şi la Ploieşti, şi aşa mai departe. Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Adrian Duicu, Marian Oprişan, Constantin Nicolescu şi Mircea Cosma nu s-au făcut baroni de când PNL-ul a părăsit USL-ul şi Guvernul Ponta, ci erau baroni încă din timpul capitalismului de cumetrie timpuriu.

De pe lista scurtă a baronilor PSD cu vechime nu poate lipsi Liviu Dragnea, care a implementat cu succes planul de subdezvoltare a judeţului Teleorman şi de îmbogăţire a sa. Liviu Dragnea este cel care l-a invitat pe Crin Antonescu să candideze pentru un post de senator pe lista USL Teleorman, iar preşedintele PNL a acceptat cu plăcere.

Înainte de a-i bate obrazul lui Victor Ponta şi de a-i înfiera pe baronii politico-administrativi, Crin Antonescu ar trebui să-şi aducă aminte că, în 2012, s-a făcut frate cu baronii pentru a trece puntea care ducea spre guvernare. Şi că marele baron de Teleorman i-a asigurat mandatul de senator. Totodată, Crin Antonescu ar trebui să nu uite că a insistat ca din Guvernul României să nu lipsească Relu Fenechiu, fostul baron PNL de Iaşi, cu toate că ştia că acesta are probleme grave cu Justiţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.