Firea a demisionat din PSD

Senatoarea PSD Gabriela Firea a anunţat vineri că a demisionat din PSD recalmând lipsa de reacţie a liderilor PSD la numirea de către liberali a şefului CJ Ilfov drept coordonator al campaniei partidului la europarlamentare, alături de alţi doi penelişti. Firea se declară de asemenea nemulţumită de ceea ce ea numeşte „decizia PNL de a accepta colaborarea în plan local cu PDL”.

„Începând cu data de 10 ianuarie 2014, am demisionat din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD, respectiv vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte al organizaţiei judeţene Ilfov, precum şi din calitatea de membru al partidului”, spune Firea într-un comunicat de presă.

Firea spune în comunicat că a luat această hotărâre „după 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea în plan local cu PDL, reacţionând la conflictul din USL Ilfov prin promovarea preşedintelui PNL Ilfov în funcţia de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp în care niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de aceast demers flagrant de rupere a USL”.

„În ciuda îndemnurilor repetate pe care le-am primit, prin diverse canale, de a accepta această situaţie, pentru că aşa e în politică, nu pot să asist pasivă la încălcarea flagrantă a principiilor care au stat la baza formării USL şi pentru care am fost votaţi de oameni în 2012. Nu există nicio justificare credibilă pentru a accepta ca la nivelul judeţului Ilfov Uniunea Social Liberală să fie extinsă de la 4 la 6 partide, respectiv cârdăşia PNL-PDL-PPDD la care se adaugă, de formă, PSD, UNPR şi PC. După cum nu este admisibil ca primăriile «neprietene» să fie lăsate fără fonduri, iar PDL să deţină un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în detrimentul PSD”, mai spune Gabriela Firea.

Ea mai spune că, „dacă sunt lideri ai USL care au o agendă politică diferită de cea asumată oficial, este problema lor”.

Liberalii l-au desemnat joi pe şeful CJ Ilfov Marian Petrache coordonator al campaniei electorale pentru europarlamentare, lucru care a nemulţumit-o pe Firea.

Anunţul lui Firea vine după ce preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, că este foarte rău că PNL s-a aliat cu PDL la Ilfov, situaţie reclamată insistent în ultimul timp de Firea, vicepremierul precizând însă că subiectul va fi discutat într-o şedinţă a USL care va avea loc luni, iar „lucrurile se vor rezolva”.

„Despre USL Ilfov: acuma se mai ceartă oamenii, se mai împacă. Lucrurile se vor rezolva. Este foarte rău că PNL s-a aliat cu PDL la Ilfov. E un subiect pe care îl vom discuta, mai sunt şi situaţii la în alte judeţe, le vom discuta cred că luni. Vom face un USL luni, sper”, a spus Dragnea, răspunzând unei întrebări.

Liberalii acuză şi ei alianţe ale PSD cu PDL!

În replică la afirmaţiile lui Dragnea, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat că acesta ar trebui să-şi îndrepte „părerile de rău” spre alianţele pe care PSD le-a încheiat cu PDL în judeţe precum Neamţ, Mehedinţi sau Suceava.

„Regretele domnului Dragnea şi părerile sale de rău ar trebui să fie îndreptate în primul rând către alianţele pe care propriul partid le-a făcut cu PDL în judeţe precum Neamţ, Mehedinţi şi Suceava. În aceste condiţii, domnul Dragnea nu vede decât o parte a adevărului şi anume aceea care îi convine, dar care este şi mai puţin relevant. Nu ştiu de ce, dar cu ocazia declaraţiei sale, mi-am amintit că domnul Dragnea a fost un important membru PDL. În aceeaşi ordine de idei, nu trebuie să se uite faptul că PNL nu a fost de acord cu semnarea pactului de coabitare cuTraian Băsescu”, afirmă Haşotti, într-un comunicat..

Liderul senatorilor PNL a mai afirmat că discutarea situaţiei din teritoriu se va face la nivelul liderilor USL de la centru.

„Tocmai de aceea ar fi necesare unele adăugiri la protocolul Uniunii, astfel încât să nu existe înţelegeri locale în afara USL şi nici analize subiective precum cele ale domnului Dragnea, care să aibă din partea mea replici precum cea de faţă. Aş aminti tuturor membrilor PNL şi PSD că cele mai periculoase neadevăruri sunt cele care conţin şi câte puţin adevăr”, a mai transmis Haşotti.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.