Victor Ponta, mai turist decât o jurnalistă

Ziarista Dollores Benezic începe anul cu concluzii triste. Regulile în România pot fi încălcate dacă eşti în funcţia potrivită, este mesajul său de pe Facebook, după o vizită eșuată la Cetatea Sarmizegetusa.

Deși închis turiștilor în perioada decembrie-februarie, obiectivul a putut fi totuși vizitat. De premier…

Tratamentul diferențiat de care a beneficiat Ponta este și motivul supărării jurnalistei, care a scris pe Facebook întreaga pățanie.

În încercarea de a vizita cetatea a fost oprită de paznici, dar nu a renunțat după ce a văzut că din sens opus veneau totuși mașini.

„Cu patru kilometri înainte de ţintă suntem opriţi la barieră de un tip purtând uniforma unei firme de pază, care ne spune că e închis. Zicem că vrem să mergem măcar pe jos, dar el ne descurajează, pe motiv că oricum nu ne vor lăsa jandarmii să intrăm.
– Dar ei cum de au intrat? întrebăm agentul de pază.
– Au venit cu şefii de la Jandarmerie… nu sunt turişti, ne explică pe jumătate jenat agentul.”

Întoarsă din drum după atâția kilometri făcuți degeaba, jurnalista a comentat pe Facebook vizita sa eșuată după ce, între timp, a văzut pe o reţea de socializare și o postare în care premierul apărea într-o fotografie lângă monumentul la care ea nu a avut acces.

”Azi, profitând de vremea superbă, fetele au mers la Prislop, iar eu și Andrei am urcat în Munții unde strămoșii noștri daci au avut ultimul adăpost în fața românilor! Chiar avem o țară de care trebuie să fim mândri!”, a scris primul-ministru pe Facebook.

A capătul acestei experiențe, concluzia jurnalistei a fost tristă.

”A publicat poza asta dovedind, dacă mai era nevoie, că el nu fentează cozile de mașini de pe Valea Prahovei, ci confiscă cu totul un obiectiv istoric pe are voiau să-l vadă și alți turiști, doar pentru că el e premier și pentru el se încalcă orice regulă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.