Privatizarea Poştei Române se amână

A expirat termenul până la care investitorii interesaţi puteau depune ofertele neangajante pentru privatizarea Poştei Române.

Nu a fost cumpărat niciun caiet de sarcini, motiv pentru care termenul de depunere a ofertelor este încă o dată amânat, a doua oară în două luni.

Potenţialii investitori interesaţi să participe la privatizarea Poştei au solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante, după ce ANAF a calculat, în urma unui control, noi datorii fiscale, de 107 milioane lei (25 milioane euro).

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a declarat la finele săptămânii trecute că marţi vor fi anunţate detalii referitoare la procesul de privatizare al Poştei Române, iar miercuri vor fi discutate, în şedinţa de Guvern, măsurile pentru perioada următoare.

Lipsa investiţiilor şi concurenţa companiilor private de curierat au deteriorat masiv afacerea Poştei Române. Poşta Română se bazează pe serviciile de plată a pensiilor, care aduc o treime din venituri, afacere menţinută cu ajutorul Guvernului, după cum a susţinută cu două săptămâni în urmă premierul.

Privatizarea Poştei Române a fost asumată în faţa instituţiilor financiare internaţionale. Investitorul care va prelua 51% din acţiunile companiei trebuie să facă o majorare de capital de 150 de milioane de euro.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, compania având 32.124 angajaţi, conform datelor transmise Ministerului Finanţelor Publice.

 
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.