Un primar din Timiș pune piedică unei investiții de peste 10 milioane de euro în energie

Primarul unei localități din județul Timiș se pune de-a curmezișul unei investiții de peste 10 milioane de euro. De patru luni de zile refuză să elibereze singurul aviz care-i lipsește investitorului că să construiască un parc fotovoltaic, ce ar urma să fie conectat la sistemul energetic național.

Reprezentantul societății comerciale care vrea să realizeze acest parc fotovoltaic în localitatea Bazoșul Nou, spune că a obținut toate avizele necesare investiției de peste 10 milioane de euro, mai puțin cea pe care refuză să o dea primarul Ilie Golubov. Este vorba de un aviz pentru construcția unui racord subteran care să lege parcul fotovoltaic la Sistemul Energetic Național.”La insistențele noastre, de-a dreptul disperate din ultima vreme, primăria din localitatea Remetea Mare ne-a comunicat o adresă care, dacă n-ar fi tragică ar fi de-a dreptul comică, care nu respectă nicio formă și nu are nici un fond ce ar putea produce efecte juridice, pe lângă faptul că este înregistrată în 2010 !, probabil dorindu-se o antedatare a ei”, se precizează în plângerea adresată de către administratorul societății care vrea să dezvolte un parc fotovoltaic, către autoritățile statului, iar primarul Golubov îi pune piedică.

”Eu le-am propus alte două trasee subterane, pentru că cel solicitat de ei s-ar intersecta cu viitoarea rețea de canalizare a comunei și, din această cauză, nu pot da aviz favorabil variantei lor. Nu pot face un lucru care ar periclita dezvoltarea ulterioară a comunei. Am vorbit cu arhitectul și el spune același lucru și nu știu de ce mă acuză ei de abuz în serviciu și că nu știu ce-aș fi zis. Eu personal m-am deplasat cu reprezentanții lor în teren să le arăt celelalte variante, dar ei nu le-au agreat”, spune primarul Golubov, care n-a precizat însă că deplasarea sa în teren a avut loc la mai bine de patru luni de când, pe biroul său, a apărut solicitarea societății care vrea să producă energie fotovoltaică.

”Considerăm că perpetuarea acestei situații nu este normală, ea trădează o rea credință vădită și intenționată împotriva noastră. Primarul Golubov s-a exprimat în mai multe rânduri că: ”eu nu am nici un interes în construcția acestui parc”, a mai spus Marius Morar, reprezentantul societății Quantum Solar. El a trimis adrese cu situația creată în comuna Remetea Mare către Prefectura Timiș, Consiliul Județean Timiș, Biroul senatorial Ilie Sârbu și primului ministru Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.