Zece întrebări privind tragedia, la care este obligatoriu să se răspundă

Există încă numeroase semne de întrebare privind cele trei momente (producerea accidentului, procedurile de localizare/căutare şi procedurile post salvare) ale tragediei din munţii Apuseni.

Se impun răspunsuri la următoarele întrebări:

1. Cine se afla în momentul impactului la comanda avionului? (Circulă zvonuri că la comandă s-ar fi aflat copilotul şi nu Adrian Iovan. Conform informaţiilor noastre, fotografiile făcute de oficiali la faţa locului pot desluşi această problemă)
2. Este adevărat că focul care s-a făcut pentru încălzire după impact a fost întreţinut cu combinezonul de pilot al lui Adrian Iovan sau a copilotului? (Există discuţii privind arderea unui combinezon de zbor. Tot fotografiile făcute la faţa locului pot da un răspuns)
3. Este adevărat că la bordul avionului se aflau 5 pături? Dacă da, de ce copilotul a zăcut pe pământul gol neacoperit până la venirea echipelor de salvare?
4. De ce după preluarea răniţilor, zona impactului nu a fost securizată 100% şi s-a permis în continuare accesul civililor în zonă?
5. De ce procurorii anchetatori au permis prelevarea avionului prin tăiere şi au apelat şi la civili pentru această operaţiune? (Prin modul în care s-a recuperat aeronava, s-au compromis iremediabil unele probe importante)
6. Cine răspunde pentru modul de acţiune al anchetatorilor?
7. De ce autorităţile în domeniu nu au făcut publice rezultatele oficiale ale autopsiilor, lăsând astfel cale liberă speculaţiilor de presă?
8. De ce nu se dau oficial publicităţii numele tuturor persoanelor (oficiali sau particulari) care au avut convorbiri telefonice cu supravieţuitorii până la momentul descoperirii/localizării zonei de impact?
9. Persoanele abilitate care au participat la operaţiunile de salvare – nu ne referim la civili – câte (şi când) exerciţii/simulări de salvare pentru situaţii similare au efectuat?
10. De ce fostul deputat PDL de Alba, Corneliu Olar, aflat – după propriile afirmaţii – în grupul civililor, nu a confirmat pentru televiziuni cele două decese?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.