1 Iunie la Guvern: „A fost cea mai frumoasă ședință de până acum”

Copiii au „condus” duminică, de ziua lor, ședința de Guvern de la Palatul Victoria.

Executivul și-a deschis porțile pentru copii, de 1 Iunie, la Palatul Victoria organizându-se pentru cei mici diverse acțiuni.

Elevi merituoși din câteva școli bucureștene au format „Guvernul copiilor” în prezența lui Victor Ponta, a ministrului Educației, Remus Pricopie, dar și a altor membri ai Executivului.

Copiii s-au așezat pe scaunele ministeriale, strigându-se pe numele miniştrilor care erau trecute pe plăcuţele aflate pe masă, în dreptul fiecărui scaun.

„Ce faci, Mircea Duşă?” – „Bine, Gabriel Oprea!”, se apelau copiii.

 „Guvernul copiilor” a votat în unanimitate ca vacanţa de vară să înceapă de luni, precum şi scăderea programului de studiu.

„A fost cea mai frumoasă ședință de până acum. Din păcate, este doar o dată pe an. Asta e, ce să facem. Mă bucur foarte mult că vin atâția copii și, dacă vremea este frumoasă, sper să fie cât mai mulți copii azi care să se bucure”, a spus Victor Ponta, după ședința „Guvernului copiilor”.

Înainte de venirea lui Ponta, Remus Pricopie le-a explicat copiilor cu ce se ocupă fiecare ministru.

Copiii s-au jucat și de-a parlamentarii

Tot de 1 Iunie, și-a deschis porțile pentru copii și Palatul Parlamentului.

Aproape 150 de elevi de la Școala Centrală, Liceele „Cervantes” și „Sava” au format duminică „Parlamentul copiilor”, simulând o ședință de plen a Camerei Deputaților, în care au adoptat două „proiecte de lege”.

Ședința copiilor a fost condusă – cum altfel – de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. 

Copiii „parlamentari” au propus două „proiecte de lege” pe care le-au adoptat, după mai multe dezbateri și amendamente propuse și susținute.

Cele două „proiecte de lege” prevăd individualizarea orarului școlar și obligativitatea ca în învățământul preuniversitar să se organizeze cursuri exclusiv în prima parte a zilei.

Ziua Porţilor deschise a fost organizată de 1 Iunie și la Ministerul Afacerilor Interne.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.