810 primării PDL au primit bani electorali de la rezerva bugetară

Minciunile guvernului PDL-UDMR ies la iveală. Ungureanu a dat bani pentru campanie primăriilor PDL. Joi întreaga presă a fost grav intoxicată privind Decizia CCR. Judecătorii CCR au dovedit că sunt în slujba PDL.

Bani pentru campanie electorală

Premierul Victor Ponta a făcut joi public o situaţie privind alocarea de fonduri către primării prin HG 255/2012. Ponta a arătat că, după o primă analiză, din 1.600 de unităţi administrative care au primit bani, 810 nu aveau nici arierate şi nici nevoi de cofinanţare a unor proiecte europene. Concluzia: bani alocaţi total ilegal de fostul guvern, care vor fi luaţi înapoi de actualul guvern. Nu în ultimul rând, se vor face verificări la sânge şi la modul în care celelalte primării au sau vor utiliza sumele primite prin HG 255/2012. Ponta a arătat că şi aici vor fi traşi înapoi bani dacă se va dovedi că sunt utilizaţi ilegal.

Premierul a mai anunţat că, la cerere, Ministerul Finanţelor va oferi numele primăriilor care au primit bani ilegali de la guvernul Ungureanu.

CCR, instanţă politică în slujba PDL

Aşa cum bănuiam, joi 24 mai, întreaga presă a fost intoxicată în privinţa Deciziei CCR privind ordonanţa de urgenţă prin care guvernul Ponta a decis să retragă banii acordaţi primăriilor prin HG 255/2012. CCR NU a decis că ordonanţa este neconstituţională, aşa cum a apărut în întreaga presă. În schimb, judecătorii Curţii, sigur cei puşi în funcţie de fosta putere, au precizat că nu pot fi restituţi banii care au fost cheltuiţi deja de primării.

„Am în faţă adresa oficială semnată de preşedintele CCR în care sunt anunţat că, cu majoritate de voturi, s-a constatat că deciziile din ordonanţă de urgenţă sunt constituţionale, precizând însă că nu vor putea fi recuperate sumele deja utilizate de autorităţile locale şi adăugand că nu pot fi retrase sumele de la unităţi care au înregistrat arierate”, a declarat premierul Ponta vineri, într-un briefing la Palatul Victoria.

Ceea ce este interesant este faptul că judecătorii CCR, aceiaşi în fapt, au judecat de trei ori o speţă similară. Este vorba de o ordonanţă de urgenţă din decembrie 2008 a guvernului Boc 1, prin care recupera – integral – ultimele sume alocate primăriilor de către guvernul Tăriceanuu II. Respectiva ordonanţă a fost de trei ori atacată la Curtea Constituţională, şi judecătorii au decis că este perfectă 100%.

Acum, aceiaşi judecători ai Curţii Constituţionale au decis relativ altfel, dovedind că jurisprudenţa nu mai cotează şi că sunt în slujba PDL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.