ACL va depune moțiune de cenzură pe tema încercărilor Guvernului de fraudare a alegerilor

Alianța Creștin Liberală (ACL) va iniția moțiune de cenzură pe tema încercărilor Guvernului de a pregăti fraudarea alegerilor, a anunțat, luni, copreședintele ACL, Klaus Iohannis, transmite AGERPRES.

„Am lămurit foarte clar pe ce temă se va axa moțiunea de cenzură. Noi am considerat că cel mai îngrijorător complex de teme din această perioadă se constituie din încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor — OUG 45 de pregătire a alegerilor, OUG de legalizare a traseismului politic în administrația publică locală.

Toate aceste demersuri trebuie sancționate și moțiunea de cenzură care va fi pregătită de specialiștii noștri în perioada imediat următoare se va axa pe acest domeniu”, a spus Klaus Iohannis, într-o conferință de presă comună cu președintele PDL, Vasile Blaga.

„Inițiatorii au spus că este o problemă extrem de urgentă și trebuie rezolvată acum, ori joi de când au discutat-o în Guvern iată că s-a făcut luni și nu s-a publicat nimic. Este cel puțin straniu și noi bănuim că ceva acolo nu este în regulă că altfel joi seara putea să fie publicată OUG, cum s-a întâmplat de alte ori când s-a publicat Ordonanța, nici nu fusese discutată până la capăt și a apărut în Monitorul Oficial. Noi bănuim Guvernul că are anumite demersuri ascunse și vrem să știm”, a afirmat Iohannis.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a arătat că nu s-a stabilit data la care va fi depusă această moțiune de cenzură.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.