Adrian Sârbu a demisionat de la conducerea companiei ce deține PRO TV

Adrian Sârbu a demisionat din funcția de conducere de la CME, compania care deține Pro TV în România.
Oficialii Pro TV au confirmat informația pentru Paginademedia.ro. Adrian Sârbu va mai conduce CME până la 1 ianuarie 2014. 

Adrian Sârbu își prelungise contractul cu CME chiar în luna iulie, pentru o perioadă de trei ani, scrie paginademedia.ro. Salariul acestuia era de 1,8 milioane de dolari pe an. Contractul prevede și bonusuri anuale, în funcție de targeturi care pot ajunge la 100% din salariu.

Clauzele de reziliere prevedeau plăți între 3,6 și 5,4 milioane de euro pentru Sârbu. Totodată, conform acelorași clauze, dacă CME rupe contractul mai devreme, Adrian Sârbu va fi numit șeful operațiunilor pe România până în 2020, pentru un salariu de 900.000 de dolari anual.

Consiliul de directori va fi condus de Duco Sickinghe, un membru al boardului de directori.

Potrivit comunicatului companiei, boardul de directori susține strategia de business pe care Adrian Sârbu a avut-o în ultimul an, inclusiv creșterea prețurilor la publicitate și a celor pentru redifuzarea canalelor.

Inițial, Adrian Sârbu a fost partener al CME, când compania a intrat pe piața din România odată cu lansarea Pro TV, în 1995. Mai apoi, el a fost COO al companiei CME în perioada 2007 – 2009. Din 2009, Sârbu a fost ales președinte și CEO al CME.
„Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România. Ulterior, din 2007 până în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME”, se arată în comunicatul CME, citat de Mediafax.

Ronald Lauder, fondatorul CME şi şeful boardului directoral al CME, îi mulţumeşte lui Adrian Sârbu, prin intermediul aceluiaşi comunicat, pentru „numeroasele contribuţii la succesul companiei CME, pentru pasiunea, dedicarea şi viziunea creativă de excepţie de care a dat dovadă încă din 1995”.
„În toată această perioadă, Adrian a creat şi implementat strategia multichannel pentru CME şi divizia new media. Şi-a îndeplinit cu succes atribuţiile de CEO, reuşind să menţină compania în poziţia de lider de piaţă într-un context macroeconomic foarte dificil şi într-o perioadă de tranziţie a industriei media. Îi suntem recunoscători lui Adrian pentru toate aceste realizări şi ne dorim să continuăm colaborarea şi în viitor”, spune Ronald Lauder.

Adrian Sârbu a declarat că este „mândru” că a făcut parte din CME pentru aproape 20 de ani şi că a contribuit la succesul neîntrerupt al companiei în această perioadă plină de provocări. „Este o organizaţie extraordinară, cu oameni foarte talentaţi. Sunt încrezător în succesul companiei şi în viitor. Misiunea mea la CME a fost îndeplinită”, spune Sârbu, citat în comunicat.
Adrian Sârbu va fi în continuare angajat CME până la 1 ianuarie 2014. Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, să conducă temporar comisia directorală până la preluarea sarcinilor de către un CEO permanent, arată comunicatul

Potrivit comunicatului, boardul companiei susţine strategiile de business implementate de către managementul CME în anul 2013, inclusiv intenţia de creştere a tarifelor de publicitate TV şi a tarifelor pentru retransmisie, care ar trebui să conducă la o creştere a business-ului şi la performanţe notabile pentru CME.

Adrian Sârbu a promovat, în 1990, prima lege a audiovizualului, care a pus bazele televiziunii independente private din România. El a revoluţionat piaţa de media din România, odată cu lansarea PRO TV, în decembrie 1995.
Adrian Sârbu este unul dintre cei mai importanţi acţionari individuali în CME, ca urmare a fuziunii dintre CME şi Media Pro din 2009 şi deţine Mediafax Group.

CME este prezenta in sase state din Europa, cu o piata de 50 de milioane de oameni. Deinea canale in Bulgaria (bTV, Cinema, bTV Comedy, bTV Action, Btv Lady si Ring.bg), Croatia (TV Nova, Doma Nova World si MiniTV), in Cehia (Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smichov, Telka, si MTV Czech), Romania (PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania, PRO TV Chisinau, Acasa Moldova), Slovacia (TV Markiza, Doma, Dajto si Fooor) si Slovenia (POP TV, Kanal A, Brio, Oto si Kino). CME opereaza si Voyo.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.