Afaceristul Borodi a primit 1,26 milioane euro pentru un portal al Primăriei Cluj

Multe trompete ale puterii susţin cu tărie că Emil Boc şi oamenii săi de la Cluj sunt puri şi imaculaţi. Dezvăluirile din ultimul an ne-au arătat că micuţul premier, finul său Alin Tişe, Sorin Apostu, primarul Clujului, sau deputatul Buda, clona lui Boc, sunt departe de imaginea de necorupţi care le-a fost zugrăvită în laboratoarele de propagandă ale PDL.

După ce, marţi, vicepreşedintele pedelist al CJ Cluj a fost săltat de DNA pentru luare de mită, azi aflăm că jongleriile cu bani publici pe care le fac liderii PDL Cluj continuă în ritm susţinut.

Urmaşul lui Boc la Primăria Cluj, Sorin Apostu, a găsit de cuviinţă să acorde prin atribuire directă un contract în valoare de 5.475.800 de lei, fără TVA (1,26 milioane euro) pentru un „sistem informatic integrat pentru servicii online oferite în Municipiul Cluj-Napoca”, firmei unui apropiat al PDL. Este vorba despre societatea Net Brinel din Cluj, care aparţine omului de afaceri Marcel Borodi, prieten cu Buda, Apostu şi chiar cu Emil Boc. Acest contract este finanţat din fonduri europene şi a fost publicat de Primăria Cluj-Napoca pe SEAP în data de 22.10.2011. Net Brinel SA a fost singura firmă interesată de câştigarea acestui contract.

Se poate spune că firma lui Borodi s-a abonat în ultimul an la contractele cu statul. Nu mai departe de luna august, pe site-ul lumeajustitiei.ro a fost publicată o anchetă despre modul în care Net Brinel SA a primit (tot fără licitaţie) de la Ministerul Justiţiei un contract în valoare de un milion de euro, pentru achiziţionarea unor echipamente necesare îmbunătăţirii Portalului Instanţelor de judecată.

Cei de la lumeajustiei.ro au arătat că deşi iniţial la licitaţie se mai înscriseseră încă două firme, fără nicio justificare, acestea s-au retras, iar Ministerul Justiţiei a acordat contractul societăţii lui Marcel Borodi. Mai mult, Ministerul Justiţiei a reuşit să primească încă 600.000 din fonduri europene pentru modernizarea Portalului Instanţelor din România, contract care a fost acordat tot societăţii Net Brinel din Cluj.

De altfel, se poate vedea că, în anul 2010, firma lui Borodi şi-a dublat profiturile, iar el însuşi recunoştea într-un interviu acordat Wall-street.ro că „o parte importantă din proiectele Net Brinel sunt realizate în sectorul public. Nevoia de dezvoltare şi aliniere la standardele europene a acestui sector se traduce în oportunităţi importante pentru piaţa IT”. Da, aşa o fi, cum spune Marcel Borodi. Dar cu condiţia să fii prieten cu gaşca lui Boc de la Cluj!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.