Alba-neagra cu dosarele Microsoft / EADS

Anunțat cu surle și trâmbițe de șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Koveși, dosarul EADS a intrat într-un con de umbră, sutele de persoane implicate în jaful național fiind uitate. Lucrarea, care la mijlocul anului 2015 avea numărul 245/P/2015, trebuia să dea frisoane multor demnitari români și străini iubitori de comisioane necuvenite, după ce Kovesi a dezvăluit că autoritățile române și germane cercetează în colaborare afacerea EADS. La mijlocul lunii mai, șefa DNA adăuga și faptul că, o parte din dosarul Microsoft (187/P/2013) se află în dosarul EADS. Doar în dosarul softurilor achiziționate de la gigantul american se estima un prejudiciu de 11 milioane de euro. După ce primele condamnări în dosarul Microsoft au fost minimale, sumele recuperate de la infractori fiind nesemnificative, procurorii anticorupție au disjuns încă un dosar din dosarul inițial pentru mai multe infracțiuni, printre care și spălare de bani. Adică, avem de-a face cu cel puțin încă un dosar Microsoft.

Ca și cum joaca aceasta cu dosarele și cu numărul acestora nu ar fi îndeajuns, corespondența dintre Ministerul Justiției și senatorul independent Valer Marian, pe tema celor două afaceri susmenționate, sporește misterul jafului național. Din adresele nr. 373/C/2016 din 16.05.2016, respectiv 425/C/2016 din 20.05.2016, semnate de procurorul general Augustin Lazăr, identice în conținut, reiese că dosarele Microsoft și EADS au același număr, 187/P/2013, ambele fiind soluționate “în data de 23.03.2015, prin trimiterea în judecată a inculpaților SANDU GABRIEL (fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, DORIN COCOȘ ș.a.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard O. Ohanesian 147 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.