Alegerile prezidențiale din România, în presa internațională

Alegerile prezidenţiale din România nu au trecut neobservate în presa internaţională.

„Victor Ponta a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit exit-poll-urilor, învingându-l pe principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, un primar etnic german susţinut de două partide de dreapta, cu care se va confrunta în turul doi, la 16 noiembrie”, notează Reuters.

„Jocul rămâne deschis”, scrie L’Express, care preia un material France-Presse.

De asemenea, ziariştii de la Bloomberg citează date ale Biroului Electoral Central şi scriu că Victor Ponta are un avans în faţa lui Klaus Iohannis.

Televiziunea publică germană ARD relatează pe pagina web că Victor Ponta a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale cu circa 40 la sută şi anunţă o confruntare în turul doi cu Klaus Iohannis, primul candidat de origine germană pentru preşedinţia României.

Agenţia de presă germană DPA scrie deja despre temele de campanie din turul doi al alegerile, corupţia fiind o problemă ce afectează România şi îi aduce critici din partea UE.

Pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung alegerile prezidenţiale se încheie haotic, amintind situaţia votului din străinătate, care a fost obstrucţionat. Sunt relatate incidentele de la Torino, dar şi de la Paris şi Londra, unde oamenii au aşteptat degeaba, ore întregi, ca să poată vota.

Deutsche Welle scrie că Victor Ponta a promis reducerea de taxe şi creşterea pensiilor. De asemenea, evocă relaţii bune atât cu Uniunea Europeană, cât şi cu China pe care premierul le clamează.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.