Ambii părinți, obligați să-și ia concediu pentru creșterea copilului

De la 1 martie, amândoi părinții vor fi obligați, oficial, să aibă grijă de bebelușul lor. Concret, din concediul de un an, pe care mama sau tatal și-l poate lua pentru creșterea nou-născutului, cel puțin o lună îi va reveni celuilalt partener.

România pune astfel în aplicare o directivă europeană care spune că și parintele mai mult absent în viața celui mic trebuie să-i schimbe scutecele și să-i facă piureuri de fructe din când în când.

Noua reglementare se aplică pentru copiii născuți după 1 martie 2012.
Indemnizația de creștere a copilului nu poate depăși 3.400 de lei și, până acum, putea fi luată ori de mamă, ori de tată, după cum își dorea fiecare cuplu în parte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.