Andrei Chiliman, la Poliție pentru controlul judiciar

Edilul suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman, a ajuns luni dimineață la Secția 1 de poliție pentru controlul judiciar, informează B1 TV.

Primarul suspendat a refuzat să facă declarații înfața presei atât la intrarea, cât și la ieșirea din secțai de poliție.

Cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, Chiliman trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână la poliție.

Primarul suspendat al sectorului 1 este acuzat de trafic de influenţă şi s-a autosuspendat din funcția de prim-vicepreşedinte al PNL, dar și din funcția de copreşedinte al filialei PNL Sectorul 1. Prejudiciul din dosar a fost stabilit la 670 de milioane de euro.

Andrei Chiliman a fost pus sub acuzare pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată, într-o cauză conexată la dosarul cumnatului premierului, Iulian Herțanu.

Potrivit DNA, Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, a constituit un grup infracţional încă din 2004, din care au făcut parte Ioana Costescu, Andrei Chiliman şi Ion Brad, urmărind „comiterea unor fapte de corupţie care să genereze obţinerea unor comisioane cuprinse între 10 şi 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare de la agenţii economici favorizaţi în câştigarea procedurilor de achiziţie publică şi pe parcursul derulării contractelor încheiate cu Primăria Sectorului 1”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.