Antonescu: Cu ce drept Ponta, dacă e în toate facultățile, face acest circ?

Președintele PNL Crin Antonescu l-a criticat dur joi într-o conferință de presă pe premierul Victor Ponta după ce acesta a anunțat că se mută cu biroul de la Palatul Victoria la MApN. Liderul PNL a susținut că asistăm la „fenomene tulburătoare”, cerând ca premierul să fie dus la un „control”.

„Asistăm și la aspecte de-a dreptul comice, plângeri penale făcute la grămadă, amenințări inacceptabile pentru un șef de stat, lucruri care nu sunt de o țară aflată în UE, dar nici de România, cu toate probleme ei, cred că trebuie să se oprească pentru că mai jos de atât nu se poate.

În al doilea rând, asistăm la fenomene tulburătoare. Ponta și-a pierdut controlul. Ne anunță că se refugiază cu birou cu tot în sediul unei unități militare, fapt fără precedent. Nu e vreo comparație, dar nici Ceaușescu în fața unei revolte naționale nu s-a refugiat într-o unitate militară. La mineriadă, Petre Roman n-a fugit cu biroul și cu secretara într-o unitate militară. Totuși, ce s-a întâmplat? (..) Ca să nu îi însceneze președintele ceva. Cum ar putea să îi însceneze? Se deghizează în Duicu și vine noaptea la premier în birou?”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL crede că Victor Ponta și-a pierdut controlul „de frică, de nervi”.

„Cu ce drept Ponta, dacă e în toate facultățile, își permite să facă acest circ cu Guvernul României, care nu e al domniei sale, nu este al PSD? Mută și PSD în MApN? Să poată discuta liniștiți? Nu e o chestiune de tupeu şi neruşinare, ci şi-a pierdut controlul, de frică, de nervi, a avut multe supărări, nu mai are măsură. Ceilalți membri ai Guvernului, membri ai PSD, președinții celor două camere, care ar putea să îl însoțească pe Ponta la un control, sau să îi atragă atenția că nu ne putem bate joc de instituții ale statului”, a afirmat liderul PNL.

Antonescu s-a întrebat retoric ce va face Ponta „dacă se sperie și la MApN”.

„Președintele și premierul se amenință reciproc cu pușcăria, iar Ponta pur și simplu fuge cu biroul într-o unitate militară. Dacă se sperie și la MApN? Dacă are impresia și acolo că e ascultat? Acolo sunt multe instalații, unde fuge domnul Ponta? Unde să ne așteptăm într-o bună zi că se mută? Toate aceste lucruri trebuie să înceteze. Trebuie să existe o stabilitate măcar a biroului ca să știm și noi de unde să îl luăm, acest să-l luăm nu are conotație juridică, așa cum ar înțelege și Ponta și Băsescu”, a spus Antonescu.

Antonescu crede că este scandalos ce se întâmplă între premier şi preşedintele ţării şi că aceştia au coborât discursul sub un „nivel acceptabil”.

„Este scandalos ca doi capi ai executivului să facă de râs această ţară prin declaraţii cu un conţinut şi un ton care seamănă cu al unor căpătenii de bandă sau al lumii interlope”, a spus liderul PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.