Antonescu: Ungureanu e ultima şansă pentru PDL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu crede că PDL îşi poate reveni în sondaje cu ajutorul premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

„E ştiut că într-o societate există o gamă diversă de gusturi, sunt oameni cărora le plac şi manelele şi jocurile cu tomberoane… PP-DD este deocamdată principalul, chiar singurul, beneficiarul unui aer de noutate. E un partid care nu a făcut parte până acum din jocul parlamentar şi guvernamental. Prăbuşirea puterii nu mai trebuie explicată, nu e de dată foarte nouă. Ea ţine tocmai de faptul că nu a făcut reforme reale şi că oamenii au simţit doar costurile cu totul incorect distribuite ale acestor aşa-zise reforme, nu şi efectele lor benefice”, a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Cât despre încrederea românilor în actualul şef al Executivului, Antonescu apreciază că, fiind o figură politică nouă, este normal să aibă un bonus de început.”E normal ca o figură politică nouă, într-o postură politică nouă, să aibă un bonus de început. Cred că soarta politică a lui Ungureanu şi a PD-ului este marcată de un anumit paradox: lui Ungureanu i-ar merge cu atât mai bine din punctul de vedere al cotei politice cu cât s-ar atăta independent faţă de PD, în vreme ce PD-ului i-ar merge cât mai bine dacă s-ar putea agăţa de imaginea unui premier de succes. Acum în ce măsură va avea succes în actul de guvernare premierul, în ce măsură ar putea beneficia PD-ul, rămâne de văzut. Noi suntem sceptici din multe motive. Cred că MRU este probabil ultima şansă a PD-ului. S-a mai încercat ceva cu Baconschi dar, din motive numeroase, proiectul a eşuat. Ei au nevoie de o figură nouă, o figură pe care PD, actuala putere, s-o asume cumva politic şi în trena căreia să poată recupera. Cred că e prea puţin şi mai ales prea târziu”, a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Ce a dus la căderea PDL-ului în sondaje? Potrivit liderului liberal, democrat-liberalii au pierdut încrederea oamenilor din cauza unei „erodări”.

„La sfârşitul anilor ’90, PNŢCD, după multe greseli tactice, un partid care a condus o coaliţie care a făcut reforme, care a dominat 4 ani, nu s-a mai regăsit în Parlament. Erodarea când minţi, când furi, când comiţi nişte gafe de comunicare de tipul replicii lui Toader că înzăpeziţii au murit de beţi… Sunt diferențe de sondaje, dar, pe orice lectură, e clar că PD-ul stă rău. E pe podium, dar e în urma PPDD, ceea ce eu, repet, nu cred”, explică Antonescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.