Armata intervine în Dobrogea

Militari ai Brigăzii 9 Mecanizate “Mărășești” din Constanța intervin vineri pentru înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă din zona Dobrogei, a anunțat Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat.

Intervenția are loc la solicitarea Centrului Național de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

O grupă de militari acționează cu un camion DAC 6×6 și cu un autotrailer ”Tatra” pe DN 2A, între localitățile Ovidiu și Nicolae Bălcescu, pentru degajarea căii de acces și deblocarea unor autocamioane rămase înzăpezite. Sunt în pregătire, de asemenea, alte două intervenții în județul Constanța, pe DN 22, în zona localităților Sibioara și Lumina, respectiv pe DN 3, între Constanța și Valul lui Traian„, arată MApN.

Conform sursei citate, Ministerul Apărării Naționale este pregătit să intervină în primă urgență, la solicitarea autorităților competente de la nivel central și local, cu peste 2.600 de militari și circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare și transport, autosanitare și automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forțelor Aeriene Române. La nevoie, pot fi puse la dispoziție și alte forțe și mijloace suplimentare..

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.