Australia va continua căutările avionului Boeing 777 indiferent de costuri

Căutările desfăşurate cu avioane, nave militare şi robotul submarin în vederea localizării epavei avionului Boeing 777, dispărut la 8 martie în Oceanul Indian, sunt deocamdată fără rezultat, însă Australia asigură că va continua operaţiunile, iar costurile nu reprezintă un obstacol, transmite MEDIAFAX.

„Dorim să găsim acest avion. Dorim să-i asigurăm pe prietenii din Malaysia şi China că nu este o problemă legată de costuri. Dorim să-i ajutăm în aceste împrejurări tragice”, a declarat, miercuri, ministrul australian al Apărării, David Johnston.

Australia desfăşoară operaţiuni pentru descoperirea avionului Boeing 777, care avea la bord 239 de persoane, dintre care numeroşi pasageri chinezi, în timp ce asigura legătura între Kuala Lumpur şi Beijing.

După ce şi-a schimbat total traseul de zbor, din motive necunoscute, la o oră de la decolare, avionul s-ar fi prăbuşit la sud de Oceanul Indian, potrivit datelor furnizate de sateliţi.

Cu toate acestea, navele care patrulează în ocean de mai multe săptămâni nu au descoperit niciun fragment aparţinând avionului. Imagini surprinse de sateliţi au observat însă sute de obiecte plutind în zona apropiată căutărilor.

De mai bine de zece zile, un robot submarin echipat cu un sonar, Bluefin-21, verifică o suprafaţă de 400 de kilometri pătraţi delimitată cu ajutorul semnalelor captate de navele care participă la căutări şi compatibile cu semnalele emise de bateriile cutiilor negre ale avionului.

În pofida eşecului căutărilor, anchetatorii continuă să creadă că zborul MH370 s-a prăbuşit în largul coastelor australiene, a declarat premierul Tony Abbott.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.