Bani pentru România prin parteneriatul public-privat

„Legea Parteneriatului Public – Privat, bine implementată, este un răspuns pozitiv atât pentru Guvern cât și pentru opoziție în relația cu investitorii străini, care se pot concentra doar dacă au mecanisme simple și atractive de plasare a investițiilor”, declară Bogdan Popovici, Președintele Forum Invest, în preambulul lansării programului „Bani pentru România prin parteneriatul public-privat”.

Pe 20 decembrie 2011, la Howard Johnson Grand Plaza din București, Guvernul României – prin Unitatea Centrală de Coordonare a Parteneriatului Public – Privat, Confederația Patronală din Industrii, Servicii și Comerț (CPISC), împreună cu Forum Invest și cu sprijinul inițiatorilor legii PPP din cadrul Senatului României organizează un eveniment excepțional, de lansare a unui program de trei ani, dedicat promovării avantajelor Parteneriatului Public-Privat.

Proiecte de dezvoltare și investiții deosebite, ale Guvernului și ale autorităților locale, în valoare de peste 5 miliarde de euro, vor fi dezbătute pe 20 decembrie împreună cu mari investitori internaționali, în prezența Primului – Ministru al României – Emil Boc, a Ministrului Agriculturii – Valeriu Tabără, a senatorului Sorin Fodoreanu, inițiatorul legii Parteneriatului Public – Privat, a Directorului General al Unității Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public – Privat – Mihai Prisacariu, a președintelui Confederației Patronale din Industrie, Servicii și Comerț, Nicolae Badea, a Primarului Municipiului Târgoviște – Gabriel Boriga, a primarului Municipiului Braina – Aurel Gabriel Simionescu, a Președintelui Consiliului Județean Maramureș – Constantin Boloș, a Primarului orașului Gura Humorului – Marius Ioan Ursaciuc, a Președintelui Consiliul de Supraveghere al UniCredit Țiriac Bank – Dan Pascariu, Președinte, a președinților IPTANA – Cornel Martincu și OHL România – Mariano La Claustra (OHL este liderul mondial în construcția de spitale în sistem de concesiune) și a peste alți 100 de mari jucători privați din România.

Programul lansat pe 20 decembrie a.c. va continua de-a lungul anului 2012, prin evenimente similare lunare, la București și în mari centre de dezvoltare din țară.

„Investitori străini importanți din zona Golfului – de la Autoritatea de Investiții a Qatarului până la Hassad Food – fondul de investiții agricole al statului Qatar, sau din Asia – Korea Gas Technology Corporation sau grupul coreean GS – ne-au solicitat proiecte de investiții viabile în România, care să depășească mult stadiul de idee și care să poată demonstra profitabilitatea investiției.

Un mecanism de parteneriat public – privat bine pus la punct poate să atragă în următoarea perioadă un val de investiții străine masive, de care România are mare nevoie”, declară Bogdan Popovici, Președintele Forum Invest.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.