Băsescu își apără moșia de la tribuna Cotroceniului: „Nu mă impresionează haita”

Vizibil deranjat de investigarea afacerii Nana, președintele Traian Băsescu s-a lansat marți seară într-o serie de atacuri la adresa senatoarei Gabriela Firea, membă a Comisiei, și la adresa lui Victor Ponta.

Președintele a susținut într-o declarație la Palatul Cotroceni că este „un abuz” formarea Comisiei parlamentare de investigare a achiziției unui teren de către familia lui, numind-o pe Gabriela Firea de mai multe ori „șantajistă”, iar pe Ponta „un procuror ratat”. Băsescu a denunțat „haita pesedistă” care se ocupă de afacerea familiei lui, susținând că nu-l impresionează.

Principalele declarații ale lui Traian Băsescu:

– O să încep cu Comisia Nana, comisie pe care a cerut-o Victor Viorel Ponta ca să ancheteze o afacere privată. Dacă ar fi citit hotărârile succesive ale CCR, Ponta ar fi aflat că persoane private nu pot fi chemate la comisii și anchetate. Este un abuz formarea Comisiei parlamentare de investigare a achiziției unui teren de către familia mea. 

– Doamna Gabriela Vrânceanu-Firea, o șantajistă de profesie, lansează o altă minciună, că firma ar fi fost inactivă. Că nu se putea face chitanță. Pentru un șantajist nu trebuie să știi prea multă carte. Pământul nu s-a vândut pe chitanță. Minciunile senatoarei șantajiste Firea au creat bule de dezinformare.

– Ultima invenție a lui Victor Viorel Ponta, de procuror ratat, cea de spălare de bani. Procuror ratat pentru că nu a făcut nicio ispravă ca procuror, doar o mai fi ascuns un dosar. Singurul element legat de activitatea de procuror a domnului Ponta pe care mi-o amintesc a fost declarația mamei procurorului Panait, că Ponta a fost ultimul care l-a văzut în viață. Cum poate și un om cu câteva clase că se poate face spălare de bani cu bani de la bancă.

– Dacă tot s-a făcut această comisie, ar fi important să se afle ce s-a întâmplat cu cele 2000 de hectare de la Fundulea și prefecții și primarii ar trebui să răspundă în fața legii. Erau toți de la PSD și PC. Dacă nu se vor ocupa ei de această situație, mă voi ocupa eu și voi sesiza organele statului. O haită de parlamentari și un premier care nu au nimic cu responsabilitatea fac un spectacol mediatic dintr-o afacere privată în condițiile în care zeci, sute e mii de hectare ale statului sunt exploate de tot soiul de baroni ai PSD. Ar fi interesant de aflat ce s-a întâmplat în Timiș, cu retrocedările de terenuri. Eu cred că ar fi interesant, pentru că tata socru (Ilie Sârbu, n.red.) nu e persoană privată, ci parlamentar.

– Legat de afirmaţia de spălare de bani: cum poate crede un om şi cu câteva clase că se poate face spălare de bani cu credit luat de la bancă?

– Nu s-a făcut decât o tranzacţie legală în achiziţia terenului

– Schimbarea continuă a declaraţiilor făcute de Comisie şi de premierul Victor Viorel Ponta arată obiectivul strict politic al acestei Comisii, obiectiv care dezonorează Parlamentul

– Acesta este nivelul pe care îl are majoritatea parlamentară

– Nu poţi constitui Comisie parlamentară pentru a investiga o tranzacţie imobiliară între doi privaţi

– Personal, concluzionez că această Comisie nu are nimic comun cu adevărul. Parlamentarii nu şi-au asumat decât să fie slugile lui Ponta

– Am un mesaj pentru senatoarea şantajistă Firea, aducându-i aminte că a fost condamnată la plata a 1.000 de lei pentru un şantaj. I-aş mai aduce aminte de şantajul public adus preşedintelui CJ Ilfov. Doamna Firea are şcoala de şantaj a lui Voiculescu

– Înţeleg că Victor Viorel Ponta vrea să o ia purtător de cuvânt. Îi dau un sfat: să nu o ia! Poartă ghinion femeia asta oricărui bărbat. I-aş aduce aminte ce rezultat a avut Mugur Isărescu.

– În loc să coboare în mocirla unor atacuri josnice, Victor Viorel mai bine s-ar ocupa să guverneze puţin ţara, e nevoie de locuri de muncă pentru tineri, la UE avem 105 milioane euro la dispoziţie pentru a fi cheltuiţi anul acesta şi anul viitor pentru creare de locuri de muncă pentru tineri. Nu s-a început nimic pentru alocarea acestor bani

– Sunt 450 de milioane de euro alocaţi României pentru exerciţiul 2014 – 2020 pentru persoane defavorizate, fără locuri de muncă

– Victor Viorel este un premier profund corupt, care sacrifică orice pentru interesul baronilor sau pentru zâmbetul unui şef de stat din Asia. Sigur, pentru 380 de milioane i-ar zâmbi orice şef de stat

– Această haită care a semnat astăzi plângerea crede că mă impresionează. Se înşală, nici Comisia Nana nu mă impresionează, nici solidaritatea haitei cu senatoarea şantajistă Firea şi cu Ponta nu mă impresionează

– Nu mă impresionează haita, dimpotrivă, s-ar putea să îmi aleg o zi pe săptămână să fac buletinul corupţiei

– Cea mai mare greşeală este ca românii să spună: „A furat, dar a făcut ceva şi pentru noi”. Păcăleala aceasta este cea care ne ţine să fim acolo unde trebuie să fim. Abordarea „o fi furat, dar a făcut ceva şi pentru noi” este păguboasă şi ne ţine în subdezvoltare

Cum justifică Băsescu atacul de duminică seara la Gabriela Firea

Băsescu a avut o explicaţie şi pentru declaraţia sa în care spunea că Gabriela Firea s-ar putea să nu-şi găsească acasă soțul. „Este căpitan de cursă lungă ca şi mine. Aveam concediu cam trei luni pe an. Erau mulţi care nu stăteau, unii îşi căutau vapor să plece după o lună jumătate. De ce, puteţi interpreta dumneavoastră, cât de bine le era acasă. Poate fi şi asta o interpretare când am zis că s-ar putea să nu-l găsească acasă”, a spus președintele.

Traian Băsescu a mai spus că la preşedinţie s-au primit reclamaţii privind situaţia de la Voluntari, care au fost transmise către instituţiile abilitate.

„Sunt petiţii trimise de la cetăţeni. Au avut feedback direct de la preşedinte. Aş spune că doamna senaatoare şantajistă ar putea avea şi alte preocupări şi mă refer la premierul Ponta. În loc să coboare în mocirla unor atacuri josnice, mai bine s-ar ocupa să guverneze ţara. (…) Obiectivul nu este să facă bine României, ci să pună România sub controlul PSD. O face cu sprijinul televiziunii turnătorului Felix şi a tânărului mogul Ghiţă”, a declarat Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.