Bijuteria românească la London Fashion Week

Aseară s-a lansat, la renumitul centru cultural Somerset House din Londra, programul dedicat proiectelor internaţionale din cadrul London Fashion WeekInternational Fashion Showcase, reunind o selecţie de designeri provenind din 25 de ţări. România participă în cadrul acestui important eveniment pentru cea de-a şasea oară consecutiv, participarea din acest an prezentând bijuteria de autor, acesta fiind singurul proiect de ţară dedicat exclusiv bijuteriei.

În decursul serii, designerii români s-au întreţinut cu personalităţi din industria modei şi jurnalişti influenţi printre care curatoarea Cassie Davies Strodder de la Victoria & Albert Museum, jurnalistul Anders Christian Madsen din partea revistei i-D, dar şi cu membri ai juriului precum Anna Orsini, unul dintre principalii decidenţi ai British Fashion Council.

Pornind de la o tradiţie spectaculoasă, în parte uitată, expoziţia de bijuterie contemporană Found.Lost.Found, reprezentând propunerea românească la actuala ediţie a London Fashion Week, este o reinterpretare actuală a formelor încărcate simbolic, de o mare spectaculozitate, ale podoabelor dacice. Proiectul are la bază reactualizarea creativă a unui patrimoniu valoros care, depășind condiția pur muzeală, devine o formă vie, relevantă pentru existenţa contemporană.

“Found.Lost.Found” este curatoriată de David Sandu, renumit autor de bijuterie şi fondatorul Assamblage – Asociaţia Naţională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană şi al Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage, și prezintă o instalație interactivă de bijuterii de autor semnate de designerii Andreia Popescu, Adelina Petcan, Ioana Ardelean și Otilia Mihalcea, alături de proiecții multimedia realizate de Black Horse Mansion.

Expoziţia este organizată de Institutul Cultural Român din Londra în colaborare cu Assamblage – Asociaţia Naţională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, cu sprijinul UniCredit Bank România, Atlassib şi Simplu.

Alexandru-Boghian, o spectaculoasă tradiție regasită

Asociaţia Naţională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană

Ingenioși butoni de manșete

Tradiția se îmbină cu modernitatea

Un inel excentric a atras privirile vizitatorilor


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.