Cabinetul de miniștri în frunte cu Valeriu Streleț, vot de încredere în Parlament

Parlamentul Republicii Moldova decide joi dacă va oferi votul de încredere Guvernului Streleț.

Alianța pentru Integrare Europeană 3 a făcut publică lista miniștrilor care vor face parte din Guvern, potrivit independent.md.

Până la urmă postul de vicepremier pentru Reintegrare i-a revenit democratului Victor Osipov, după ce a stârnit mai multe disensiuni în AIE 3. La Ministerul Tineretului și Sportului a fost promovată Loretta Handrabura, care a activat până în prezent în funcția de viceministru al Educației.

Programul de activitate a noului Cabinet de Miniștri, care urmează să fie votat astăzi de Parlament, a fost publicat pe site-ul Legislativului.

Printre preocupările Guvernului pe termen scurt: înlăturarea riscurilor la adresa securității interne și externe a statului, stabilizarea sectorului bancar, sancționarea și combaterea fraudelor financiare, asigurarea unui echilibru între consolidarea fiscală sustenabilă și impulsionarea dezvoltării economice, precum și spre protejarea veniturilor cetățenilor.

Lista completă a funcțiilor în viitorul Guvern:

Miniștrii propuși de PLDM:

Ministerul Afacerilor Externe – Natalia Gherman
Ministerul Finanțelor – Anatol Arapu
Ministerul Agriculturii – Ion Sula
Ministerul de Interne – Oleg Balan
Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Mircea Buga
Ministerul Tineretului și Sportului – Loretta Handrabura

Miniștrii PDM:

Ministerul Economie – Stephane Christophe Bride
Ministerul Culturii – Monica Babuc
Ministerul Tehnologiei Informațiilor – Pavel Filip
Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale – Vasile Bîtcă
Ministerul Sănătății- Ruxanda Glavan
Ministerului Justiției – Vladimir Cebotari
Vicepremier pentru Reintegrare – Victor Osipov

Miniștrii PL:

Ministerul Educației- Corina Fusu
Ministerul Apărării – Anatol Șalaru
Ministerul Mediului – Valeriu Munteanu
Ministerul Transporturilor – Iurie Chirinciuc
Vicepremier pentru probleme sociale – Gheorghe Brega.

Cabientul de miniștri în frunte cu Valeriu Streleț se va prezenta în Parlament la ora 14:00, pentru a solicita vot de încredere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.