Cămătarii din Timişoara cereau dobânzi de o mie la sută

Un număr de 33 de percheziţii au loc, vineri dimineaţă, la Timişoara, într-un dosar de cămătărie în care prejudiciul este de aproximativ două milioane de euro.

Printre persoanele vizate se află Sorin Udrea, liderul unei grupări specializate în infracţiuni cu violenţă, şi medicul Adrian Cocoană, potrivit publicaţiei Opinia Timișoarei.

La sediul DIICOT Timișoara vor fi duse la audieri 23 de persoane.

Acțiunea procurorilor vizează 23 de persoane, care urmează să fie ridicate și duse la sediul DIICOT Timișoara.

Cele 23 de persoane sunt suspectate că, în perioada 2009-2013, au împrumutat bani cu dobânzi care ajungeau şi la o mie la sută şi semnau acte cu clienţii lor prin care aceştia din urmă se obligau să le cedeze apartamentele, în cazul în care nu îşi plăteau datoria la timp.

Surse judiciare susţin că există persoane care au pierdut chiar şi câte două sau trei apartamente, nereuşind să-şi achite datorile.

Printre cei vizați în acest dosar se numără Sorin Udrea, lider al unei grupări din Timişoara specializate în infracţiuni cu violenţă, dar şi Adrian Cocoană, care în 2008 a accidentat mortal un tânăr aflat pe trotuar, arată tion.ro.

Medicul Cocoană, cunoscut drept „Ucigaşul din Ferrari”

Medicul Adrian Cocoană a devenit cunoscut în luna august 2008, când i s-a spus „Ucigaşul din Ferrari”. El a scăpat atunci de sub control maşina pe care o conducea, un Ferrari, şi a omorât un tânăr de 28 de ani aflat pe trotuar.

Accidentul a avut loc în centrul Timişoarei. Cocoană, care a fugit de la locul accidentului, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, în anul 2011, şi a fost eliberat condiţionat în 2013, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă.

Sorin Udrea, interlop de temut în Timişoara

La rândul lui, Sorin Udrea, alt suspect în acest dosar de cămătărie, a fost arestat în iunie 2013, împreună cu alți trei membri ai grupării pe care Udrea o conduce pentru o serie de infracțiuni, printre care și „constituirea unui grup infracțional organizat, tâlhărie și tentativă de omor”. Acuzaţiile au inclus șantaj, efectuarea fără drept de operațiuni cu arme și muniții, ultraj, complicitate la tâlhărie în formă calificată, complicitate la contrabandă și constituirea unui grup infracțional organizat. Dosarul de tâlhărie se află încă în lucru la Tribunalul Timiş.

Udrea mai este implicat într-un scandal privind aranjarea unor meciuri de fotbal din divizia secundă, în care apare şi numele lui Ianis Zicu, şi că jefuia traficanţi de ţigări. De asemenea, Sorin Udrea este cercetat într-un caz de tentativă de omor, după ce la sfârşitul lunii mai a fost implicat într-un scandal cu săbii izbucnit într-un bar din centrul municipiului Timişoara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.