Carmen, Maratonul şi Pistolul – totul sub privirile fericite ale lui Klaus Iohannis

Bravo! Bravo, echipa mea! Succes!”, acestea sînt cuvintele rostite de Klaus Iohannis în momentul în care soţia lui, Carmen, a trecut pe lîngă el, avînd alături un SPP-ist care avea într-o borsetă un… PISTOL! Aceasta era, aşadar, „Echipa Mea”, cea pe care Preşedintele României s-a dus pînă la Sibiu pentru a o încuraja!

Din ce în ce mai surprinzătoare familia prezidenţială, din ce în ce mai indiferentă faţă de noi toţi. La Deveselu, Klaus Iohannis nu s-a dus, deşi era un moment istoric: inaugurarea scututului NATO, cel care naşte atîtea reacţii internaţionale. Dar, la Sibiu, unde alerga minunea minunilor din Carpaţi, ea, neasemuita Carmen cea Mare sau Carmen Viteazu, Preşedintele s-a dus! Pe bicicletă, însoţit de cîţiva BICI-SPP-işti, în urma cărora venea limuzina blindată a Preşedinţiei.

Uitaţi-vă la faţa fericită a Preşedintelui în imaginile de pe Internet de la adresa http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/klaus-iohannis-a-venit-la-sibiu-sa-o-sustina-pe-sotia-sa-care-participa-la-semimaraton-ce-a-declarat-la-sosire.html, mai ales la intervalul 00:48 – 00:57, în care încurajează „Echipa Mea”! Aşa ceva?

Ziariştii incomozi din Sibiu, cei care i-au făcut lui Iohannis atîtea zile fripte cu dezvăluirile despre felul în care a dobîndit casele, aceiaşi ziarişti din cauza cărora a cerut strămutarea judecării contestaţiei în anulare, au reuşit să facă mai multe fotografii în care apar SPP-iştii alături de Carmen Iohannis.

SPP-iştii au alergat cot la cot cu soţia Preşedintelui, deghizaţi în „maratonişti”, însă aveau pe ei o borsetă ciudată care adăpostea nelipsitul PISTOL! Iată cîteva ipostaze ale acestei scenete proaste:

Bijuteria coroanei este însă această fotografie „artistică”, pe care istoria o va reţine în mod cert la capitolul „Bizarerii prezidenţiale”: fotoreporterul Klaus Iohannis filmează de departe trecerea „Echipei Mele”:

Nu ştiu de ce am impresia că, de la un timp, a vorbi serios despre preocupările preşedintelui Klaus Iohannis a devenit un risc major, acela de a intra pe tărîmul penibilului! Poate că, într-adevăr, e grea meseria asta de Preşedinte: să stai departe de iubita soţie şi să fii nevoit să faci săptămînal drumul dus-întors Bucureşti – Sibiu – sigur că nu e uşor! Folclorul deja s-a gîndit la chestiile astea costisitoare şi a inventat primele versuri ale acestei drame prezidenţiale: „În weekend, de vinerea / Fie vremea cît de rea / Eu mă duc la soaţa mea / Să petrec puţin cu ea!”

În aceste condiţii, rămîne ca Parlamentul să voteze o lege prin care să mutăm capitala României la Sibiu, măcar pe perioada mandatului lui Klaus Iohannis! Sîntem noi, poporul, trişti şi cu foamea-n gît, dar măcar Ei, Supremii Conducători, să fie fericiţi şi, mai ales, bine păziţi cu pistolul în borsetă!



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.