Ce fac autorităţile ruse cu fructele din Republica Moldova

Angajații Rosselhoznadzor din regiunea Reazani au dat foc fructelor din Republica Moldova și Polonia, anunță imenno.ru cu referire la spusele unui angajat al serviciului sanitar din Rusia, Rosselhonadzor, transmite DESCHIDE.md.

În regiunea Reazani angajații Rosselhoznadzor au dat foc la 150 kg de prune și mere din Moldova și Polonia după ce angajații serviciului sanitar au depistat la o companie locală cantități de fructe fără acte de proveniență. Or, importul fructelor din UE și statele Parteneriatului Estic în Rusia este interzis.

De la 1 septembrie au intrat în vigoare taxele vamale aplicate mărfurilor moldovenești. În listă au fost incluse 19 tipuri de mărfuri și produse, iar printre acestea sunt băuturile alcoolice, carnea, cerealele, zahărul, legumele și fructele.
Kremlinul a introdus taxe vamale pentru produsele moldovenești după ce Republica Moldova a semnat în luna iunie curent Acordul de Liber schimb cu UE.

Moscova a avertizat anterior Chișinăul ca ar putea sa renunțe la regimul de liber-schimb și să adopte principiul națiunii celei mai favorizate în relațiile sale cu Republica Moldova, în urma ratificării de Chișinău a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (UE).

Rusia și-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea față de crearea unei zone de liber-schimb între Republica Moldova și UE. Potrivit Moscovei, acest demers ar putea să antreneze un aflux de mărfuri pe piața rusească.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.