Ce spune un consilier al lui Traian Băsescu despre ultimul atac al lui Ponta

Traian Băsescu reacţionează prin consilierii săi la ultimul atac al lui Victor Ponta cu privire la telefonul dat medicului Brădişteanu. Consilierul prezidenţial Iulian Chifu îl critică pe premierul Victor Ponta pentru declaraţiile cu privire la persoana preşedintelui făcute vinerila Suceava, uitând parcă de apelativele pe care le-a folosit şi Băsescu în trecut.

„Vocabularul politic a depăşit demult nivelul acceptabil de bunul simţ, respect şi bună creştere. Cred că deja s-a sărit calul dincolo de orice nivel acceptabil, iar lipsa de respect faţă de competitorii politici se duce în spatiul anulării propriie calitati de om. Cum am putea altfel califica afirmaţii de tipul „a avut nesimţirea” sau „are tupeu”, mai ales dacă cel vizat e o persoana ce ţi-ar putea fi, prin vârstă, chiar tată. Dacă presa a deschis si ea spatiul expresiilor dure, in special in spatiul electronic si scris, totusi in zona politică cred că această tendinţă trebuie oprită, pentru sanatatea spatiului public si pentru nivelul de civilizatie al românilor, pentru insasi educatia copiilor nostri. Imi anunt profundul dispret pentru persoanele ce imping lucrurile in aceasta directie! Politicienii nu sunt fete mari, trebuie să aibă stomac puternic, dar sunt complet in dezacord fata de un asemenea mod de exprimare!”, a spus Chifu.

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că preşedintele Băsescu l-a rugat să meargă în Turcia, ca să evalueze starea de sănătate a lui Florin Cioabă şi a aprecia ce este mai bine de făcut pentru el. Vineri, Ponta l-a atacat dur pe Băsescu pe această temă.

„Mă bucur că doctorul Brădişteanu nu are termen la tribunal, că i-a făcut Băsescu dosar. Deci, Băsescu i-a făcut dosar penal şi acum l-a rugat să meargă în Turcia şi mă bucur că nu are termen la tribunal, că nu putea să meargă doctorul Brădişteanu, pentru că trebuia să se ducă la tribunal, unde i-a făcut Băsescu dosar. Apropos de ticăloşie şi de tupeu, după ce-i faci dosar penal unuia dintre cei mai buni medici din România, mai ai şi nesimţirea să-l suni la telefon să-l rogi să ajute pe cineva”, a spus Ponta.

„Dosarul” la care face referire Ponta vizează cazul Adrian Năstase, în care Brădișteanu este acuzat de favorizarea infractorului.

„Eu m-aş fi aşteptat ca preşedintele ţării să se preocupe atunci când am avut accidentul din Muntenegru. Nu l-a interesat, l-a durut în cot. Anul trecut, când a fost cu copiii din Suceava, nu l-a interesat, n-a sunat pe nimeni, însă revoltător este faptul că după ce domnul Băsescu i-a făcut dosar penal doctorului Brădişteanu a avut curajul să-l sune la telefon. Este tipic pentru personalitatea domnului preşedinte”, a mai declarat Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.