Cel mai mare scor înregistrat vreodată de un politician

Un apropiat al „Antenelor” a scos pe piaţă un sondaj de opinie în care „anteniştii” şi-au tras partea leului. Sociopol a prezentat o cercetare de piaţă care ar relansa revista „Urzica” dacă ar fi fost preluat de fosta publicaţie.



Cadouri de ziua lui Dan Voiculescu


Chiar în ziua în care Dan Voiculescu a împlinit 68 de ani, Antena 3 a prezentat în exclusivitate un sondaj generalist realizat de Sociopol. Sondajul este unul unicat prin unele întrebări care au fost puse. Două dintre ele sunt cu „dedicaţie”.

Una a vizat Procesul lui Dan Voiculescu. 82% dintre repondeţi au spus că a fost un „proces politic”, 11% că a fost un „proces corect”, iar 6% fie nu au răspuns, fie nu au ştiut ce să spună. Unde s-a pierdut 1 procent nu ştim, pentru că prezentatorii sondajului nu ne-au spus. Un lucru este cert, 82 de procente nu a mai strâns până acum niciun politician, aflat el fie în libertate, fie în spatele gartiilor (cazul lui Dan Voiculescu). Dar fiind vorba de aniversarea zilei de naştere…

Dan Voiculescu a primit şi un al doilea cadou, mai mic este adevărat, dar deloc de neglijat. El a fost creditat la capitolul încredere (foarte multă şi multă) cu 25%. Peste Liviu Dragnea (23%), Adrian Năstase (22%), Gabriel Oprea (21%), Daniel Constantin (20%), Mircea Geoană (20%) – o glumă foarte bună, punerea pe picior de egalitate a ştersului ministru al agriculturii cu Mircea Geoană – şi alţi din actuala Opoziţie. Ceea ce nu este deloc puţin chiar dacă este vorba de o persoană care a declarat (înainte de condamnare) negru pe alb că este la ora actuală „doar un pensionar ca toţi pensionari”.


Anteniştii s-au „premiat” între ei


Şi un al treilea cadou, de această dată indirect: în top-ul ziariştilor preferaţi locul este ocupat de Mihai Gâdea cu 30%. El este urmat, de Mircea Badea (sic!) cu 21%, Andreea Esca cu 20%, Răzvan Dumitrescu (18%), Alessandra Stoicescu (16%), Adrian Ursu (15%) şi Carmen Avram (14%). Practic, dacă o scoatem pe Andreea Esca, aveam doar Antena3. Lipsesc Mugur Ciuvică şi Bogdan Chirieac, care au avut „pestaţii” deloc mai prejos decât liderul. Ce nu ne surprinde la acest top? Faptul că singurul jurnalist de mare valoare dintre cei care au obţinut procente, este pe ultimul loc. Ne referim la Carmen Avram.

Cum cele trei „categorii” şi procentele înregistrate vorbesc de la sine, nici nu mai are rost să vedem care este ierahia în cursa prezidenţială, primele locuri de la capitolul încredere. Pentru că şi acest sondaj, ca şi cele făcute de CSCI şi INSCOP nu este altceva decât o glumă bună. O glumă pe care o anunţam de mai bine de o săptămână pentru a „vedea” cu cât a mai crescut Victor Ponta şi cu cât a mai scăzut Klaus Iohannis. Cine este coordonatorul Sociopol? Nimeni altul decât Mirel Palada, recent dat jos (pentru glume total nesărate) din fotoliul de purtător de cuvânt al premierului, dar rămas consilier al şefului de la Palatul Victoria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.