CNCD denunţă caracterul sexist şi misogin al promovării staţiunii Mamaia

Campania „Mamaia Style” are elemente cu conţinut sexist, misogin şi discriminatoriu. Toate aceste elemente trebuie eliminate, potrivit Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

În şedinţa de astăzi, Consiliul a sancţionat cu avertisment Asociaţia Litoral-Delta Dunării, cea care a realizat materialele, şi pe primarul Constanţei Radu Mazăre.

„Conţinutul este unul discriminatoriu, are un conţinut sexist, aduce atingere demnităţii umane a femeilor, în primul rând pentru că degradează femeile la un obiect sexual, iar cu privire la declaraţiile primarului Mazăre am constatat că depăşesc limitele libertăţii de exprimare”, a declarat preşedintele CNCD Asztalos Csaba, citat de Digi24.

Am aplicat sancţiunea contravenţională a avertismentului, iar în cadrul audierilor părţile au arătat că modifică conţinutul acestei campanii. Sperăm să se ţină seama de decizia CNCD. În caz contrar vom fi obligaţi să revenim asupra deciziei noastre”, a adăugat el.

Radu Mazăre: „Nu renunţ!”

În replică, primarul Radu Mazăre anunţă că va ataca în instanţă decizia CNCD şi spune că nu va renunţa la campania „Mamaya Style”.

„Unul face şi o sută de neputincioşi îl critică şi încearcă să-l lovească pe la spate” (Radu Mazăre)

„Unul face şi o sută de neputincioşi îl critică şi încearcă să-l lovească pe la spate. Nu-i nimic nou, de 14 ani m-am obişnuit. Orice lucru nou pe care vreau să-l fac se găseşte câte un deştept, zece, o sută care să critice, ei nefăcând nimic în viaţa lor. O să mergem să atacăm la Curtea de Apel, după aia la Înalta Curte. Ne-au pus să şi modificăm, nu ştiu ce, că nu am primit încă, dar cert e că noi nu putem să dăm drumul campaniei de promovare, sunt turişti şi nu pot să cumpere tricouri”, a declarat Mazăre, la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, citat de Mediafax.

„Eu cred că maniera la care noi promovăm şi ce facem în staţiune este evident drumul cel bun, altfel nu erau peste 25.000 de oameni la carnaval unde erau fete. Poate în curând o să ne certe şi că de ce sunt fete cu fuste scurte, despicate, ş.a.m.d. Probabil că vor femeia cu barbă şi atunci nu mai plânge nimeni”, a afirmat primarul Constanţei.

Primarul a susţinut că „singurul lucru care îl deranjează” este că nu poate să facă materiale promoţionale pentru turişti.

El a mers, marţi, la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, aceasta fiind una dintre condiţiile eliberării sub control judiciar.

Mai multe organizaţii nonguvernamentale asociate în cadrul Coaliţiei pentru Egalitate de Gen au depus, la începutul lunii iunie, o sesizare la CNCD în care au reclamat campania de promovare a staţiunii Mamaia – „Mamaia Style” – întrucât „conţine imagini cu caracter misogin şi incită la hărţuirea femeilor”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.