Companii românești de stat sunt interesate să preia o parte din activitățile Enel

Există interes din partea unor companii românești de stat să preia o parte din activitățile din România ale Enel, pe care compania italiană a anunțat că le-a scos la vânzare, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie, citat de AGERPRES.

Ministrul de resort, Răzvan Nicolescu, s-a întâlnit, joi, cu o delegație a companiei Enel, condusă de Luca D’Agnese, membru al boardului Enel, responsabil pentru activitatea internațională.

„Le-am comunicat celor de la Enel solicitarea statului român cu privire la clarificarea situației dividendelor în societățile de distribuție deținute de Enel în România, dar și faptul că, din punctul de vedere al statului român, rețelele de distribuție reprezintă active cu caracter strategic”, a declarat Nicolescu, citat în comunicat.

Totodată, oficialul român le-a notificat italienilor faptul că, recent, a modificat legislația din domeniul privatizărilor, astfel încât companiile de stat să poată achiziționa alte societăți.

„În plus, i-am informat oficial că există interes din partea unor companii românești în ceea ce privește preluarea unor părți din operațiunile lor în România, existând sprijinul total al statului român pentru companiile cu acționariat românesc. De altfel, acesta a fost motivul pentru care recent am modificat Legea Privatizării, care anterior nu permitea companiilor de stat în care statul este acționar să cumpere alte societăți” a adăugat ministrul Energiei.

Grupul italian de utilități Enel va finaliza vânzarea activelor din Slovacia și România până la sfârșitul acestui an, a declarat marți directorul general al grupului, Francesco Starace.

La începutul lunii trecute, Enel a anunțat că boardul său a convenit asupra unui plan de a-și vinde activele de producere a energiei din Slovacia și de distribuție și vânzări din România.

În România, planul include vânzarea participațiilor de 64,4% în Enel Distribuție Muntenia SA și Enel Energie Muntenia SA, 51% în Enel Distribuție Banat SA, Enel Distribuție Dobrogea SA și Enel Energie SA, precum și 100% din acțiunile Enel România SRL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.