Concert în expoziţia “Oglinzile Orientului”

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită duminică, 3 iulie, la orele 12.00, la un Concert de muzică orientală în expoziţia Oglinzile Orientului, deschisă la parterul Galeriei Naţionale (curatori Elena Olariu şi Mariana Vida). Concertul va fi susţinut de trioul Multumult, care ne va introduce în atmosfera muzicii cântate odinioară în Imperiul Otoman.
Expoziţia Oglinzile Orientului aduce în faţa vizitatorilor lumea plină de culoare şi pitoresc a perioadei fanariote, a Dobrogei şi Balcicului, a mirificului Constantinopol, dar şi a Orientului Apropiat. Pentru prima dată în istoria artei autohtone, tema orientală este tratată în ansamblul ei. Expoziţia prezintă o suită de capodopere ale unor mari maeştri: Theodor Aman, Carol Pop de Szathmari, Ion Georgescu, Nicolae Grigorescu, Iosif Iser, Ştefan Popescu, Nicolae Tonitza, Jean Steriadi, Nicolae Dărăscu, Victor Brauner şi mulţi alţii.
Într-o scenografie expoziţională de excepţie sunteţi invitaţi să ascultaţi acorduri ale muzicii levantine: instrumente exotice, sunete de departe şi condimente. Privit în oglinda magică, ciucurul devine tertel. Ascultat la Porțile Orientului, cântecul ajunge poveste. Trioul acustic Multumult vă invită la un concert alla turca: motive şi teme din Răsărit. Halal la MNAR!
Trioul Multumult este alcătuit din: Călin Torsan, Victor Podeanu, Marius Achim.

Evocatoarea scenografie a Expoziției „Oglinzile Orientului „

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.