Crispus şi Cobzality sărbătoresc Ziua Universală a Iei la Muzeul Astra

Sâmbătă, 20 iunie, începând cu ora 22:00, Muzeul Astra din Sibiu va găzdui un spectacol extraordinar de foc şi muzică live.

Foc şi tradiţie este un concept unic, ce porneşte de la tradiţiile şi ritualurile străvechi, aduse în contemporaneitate prin muzica celor de la Cobzality şi efectele pirotehnice pe care trupa Crispus – the Art of Fire le aduce pe scenă. Dans, foc, apă, artificii, muzică tradiţională, toate pe o singură scenă. Focurile de Sânziene se aprind în lumea magică a basmului, în ceruri şi pe pământ, într-o sărbătoare a iubirii ce marchează începutul verii.

La graniţa realităţii cu basmul

Special pentru acest eveniment, Muzeul Astra va fi deschis până la miezul nopţii. Spectatorii vor avea ocazia unică de a trăi experienţa unor noi începuturi, o reîntoarcere la rădăcinile autentice, în faţa unor artişti de renume internaţional. Efectele speciale vor fi asigurate de Pyro Events.

Un spectacol de muzică, dans şi foc

Pornind de la basmele româneşti, trupele Crispus şi Cobzality construiesc un univers în care fiinţele fantastice coexistă. Zmeii, balaurii, Feţii Frumoşi împreună cu Ilene Cosânzene se întâlnesc într-un dans iniţiatic, ce rupe bariera dintre cele două lumi: cea a basmului şi cea a realităţii de zi cu zi. Este dansul focului în care fiecare îşi arată puterile fabuloase. Trecerea se face cu ajutorul muzicii, melodii străvechi, preluate din tradiţia ancestrală românească, reinterpretate într-o manieră modernă. Trupele Crispus şi Cobzality creează împreună acest spectacol de dans cu foc şi muzică live. Ambele sunt inspirate de ritualurile româneşti străvechi, pe care le dezvoltă în forme artistice moderne”, spun organizatorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.