Teatrul, invitație de ziua lui

Spectacole de teatru, tururi ghidate, dar şi dezbateri vor fi organizate pe 27 martie, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, de către instituţiile culturale subordonate Primăriei Capitalei.

* Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” a pregătit pentru miercuri, de la ora 18,00, în Sala Liviu Ciulei, evenimentul „Întâlnire în două acte” – în parteneriat cu UNATC „I.L.Caragiale”.

Este vorba despre două întâlniri între tânăra generaţie de actori şi actriţele Emilia Popescu şi Oana Pellea.

Evenimentul cu intrare liberă va fi transmis şi pe pagina oficială de Facebook a teatrului, în sistem LIVEstream.

* La Teatrul de Comedie, începând cu ora 19,00, are loc o reprezentaţie specială a spectacolului „Căsătoria” de N.V. Gogol, regia Andrei şi Andreea Grosu, programată în cadrul Campaniei Naţionale derulată de UNITER „Artiştii pentru artişti”.

Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală, din care sunt ajutaţi oamenii de teatru care se confruntă cu probleme medicale complicate.

Totodată, în mediul online, Teatrul de Comedie va derula campania „Felicită-ne tu, de Ziua Mondială a Teatrului!”, destinată social media, prin care spectatorii sunt invitaţi să îşi exprime motivele pentru care ar felicita activitatea teatrului.

* Teatrul C. I. Nottara organizează de la ora 14,30 un tur ghidat cu intrare liberă în cadrul expoziţiei „Origini/Repere – o călătorie în istoria Teatrului Nottara”.

De asemenea, tot miercuri, de la ora 19,30, la Sala „George Constantin„, se va juca „Ivona – principesa Burgundiei” de Witold Gombrowicz.

* La Teatrul Mic, de la ora 19,00, în Sala Atelier, are loc spectacolul „Romeo şi Julieta”, de William Shakespeare, regia Liliana Pană.

* La Teatrul „Ion Creangă„, de la ora 10,00, în Sala Mare, este programat spectacolul „Punguţa cu doi bani”, iar ulterior se va difuza un documentar realizat de TVR Cultural, in memoriam Cornel Todea.

* În cadrul Teatrului Excelsior, de la ora 19,00, în Sala Ion Lucian, va avea loc spectacolul „(R)Evoluţie – Ghid de supravieţuire în secolul XXI”, de Yael Ronen şi Dimitrij Schaad, regia Radu Nica.

* ARCUB, de la ora 19,00, în Sala Mare a Hanului Gabroveni, se organizează concertul Urban Gypsy & Emil Bîzgă, în cadrul Stagiunii ARCUB Jazz Live. Înainte de începerea concertului se va cita din mesajul lui Jon Fosse, primit de la UNITER.

* Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” propune, de la ora 19,00, spectacolul „Nişte senzaţii…” de Georges Feydeau.

* Teatrul Dramaturgilor Români va prezenta două spectacole: „Iona” de Marin Sorescu, coordonare scenică Victor Ioan Frunză, ora 17,00, TNB – Sala Atelier – reprezentaţie în cadrul Campaniei Artiştii pentru Artişti, şi „Nuntă în cer” de Mircea Eliade, regia Zsuzsanna Kovacs, ora 19,00, TDR – Sala „Iosif Naghiu”.

* Opera Comică pentru Copii va prezenta, de la ora 19,00, Gala extraordinară de balet.

Invitaţi sunt prim-solişti ai companiilor de balet de renume din România, printre care se numără

 • Opera Maghiară şi Opera Română din Cluj-Napoca
 • Opera Română din Craiova
 • Opera din Braşov
 • Opera Naţională din Bucureşti
 • Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa
 • Opera Naţională Română din Iaşi şi Teatrul de Balet din Sibiu.

 

Spectatorii sunt rugaţi să aleagă o ţinută de gală – mănuşile, diademele, rochiile elegante, costumele şi papioanele sunt binevenite. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

 1. teatrul o duce bine
  DIN BANI PVBLICI!

  -din acciza la tutun:
  canecerul e gratis
  si se raspandeste!

  Firea dă un miliard de lei din bugetul Capitalei pentru „cultură …
  4 nov. 2017 · În aprilie, când s-a votat bugetul Capitalei, pentru cultură, recreere și religie s-a alocat un buget inițial de peste 877 milioane lei. Acum, …

  -a dat DIRECT DIN pis’2oiul mă-sii miliardu!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.