C.T. Popescu, despre cercetătorul de origine română laureat al Premiului Nobel

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre câștigătorul Premiului Nobel pentru chimie, născut în România. Jurnalistul a precizat că s-ar bucura dacă laureatul premiului Nobel pentru Chimie, Stefan Hell, se consideră român.

„În primul rând ar trebui să știm dacă Stefan se consideră român, să ne spună el dacă se consideră român și dacă consideră că reprezintă România în această înaltă onoare, care e premiul Nobel”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

„Mă bucur că avem un alt chimist în afară de Elena Ceaușescu, de renume mondial. Aștept cu nerăbdare un discurs al laureatului, așa cum am așteptat și discursul Hertei Muller. Din păcate nu am rămas cu impresia că a fost premiată România. Sper ca în cazul lui Stefan să fie altfel”, a mai spus Popescu.

Acesta a mai spus că Herta Muller, în discursul susținut după acordarea premiului Nobel, nu a încercat să facă niște conexiuni cu România.

Cercetătorii Eric Betzig, Stefan W. Hell şi William E. Moerner au primit miercuri premiul Nobel pentru chimie pe 2014, pentru „dezvoltarea microscopiei fluorescente”.

Doctor al Universității Heidelberg, Stefan Hell este cetățean german de origine română şi s-a născut la Arad.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.