Cum justifică secretarul general al Guvernului afacerile cu RA-APPS: soţul nu îmi este rudă

Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, face precizări halucinante, după ce ProTv  a dezvăluit că şi-a ajutat fiica, fiul vitreg şi soţul să facă afaceri în spaţii ale RA-APPS, instituţie aflată în subordinea sa.

Cei trei au fost, sau încă sunt, şi angajaţi în instituţii afiliate Guvernului.

Nu este niciun conflict de interese susţine acum demnitarul întrucât, spune aceasta, „potrivit Codului Familiei, soţul nu este rudă, iar copiii din altă căsătorie ai soţului, nu îmi sunt rude, ci afini”. „Am fost solicitată să precizez dacă rudele mele deţin vreun spaţiu închiriat de la RA-APPS. Menţionez că, potrivit Codului Familiei, soţul nu este rudă, iar copiii din altă căsătorie ai soţului, nu îmi sunt rude, ci afini”, a declarat Andreescu.

Jurnaliştii de la Pro TV au arătat că într-un spaţiu RA-APPS funcţionează un magazin cu articole de pescuit şi vânătoare închiriat de Aurel Teodorescu, soţul Danielei Andreescu.

Situaţia însă, susţine secretarul general al Guvernului, este ceva mai nuanţată.

„Este eronat, deoarece este vorba de un spatiu închiriat unei asociaţii, pe care aţi menţionat-o, şi în care acesta (soţul – nr.) este membru”, a spus Daniela Andreescu pentru sursa citată.

Chiar dacă recunoaşte că sotul ei este membru al unei asociaţii care a închiriat un spaţiu de la RA-APPS, secretarul general nu crede că există un conflict de interese. În urmă cu două zile, Daniela Andreeescu sustinea că doar fiica sa a luat un spaţiu central de la RA-APPS.

Pe aceeaşi logică, că nu rudele, ci afinii dânsei au închiriat spaţiile de la RA-APPS. demnitarul susţine că nu există un conflict de interese nici în privinţa fiului vitreg, care este doar afin cu ea.

În 2009, acesta a fost angajat în funcţia de consilier personal la Secretariatul General al Guvernului, iar acum este director la sucursala care se ocupă chiar de administrarea fondului imobiliar.

De altfel, de-a lungul timpului, afinii şi rudele doamnei Andreescu au avut o relaţie privilegiată cu statul. Cu soţul, Aurel Teodorescu, a lucrat în tandem şi la Ministerul Muncii: când ea era secretar de stat, el era director al Oficiului de Migraţie în Străinătate.

Coincidenţă sau nu, tot împreună au deschis o firmă, acum în dizolvare, care se ocupă cu intermedierea locurilor de muncă peste graniţă.

Şi fiica Danielei Andreescu din prima căsătorie, Irina Zisman, a lucrat în trecut la AVAS, tot o instituţie coordonată de mama sa, dezvăluie jurnaliştii de la Pro TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.