Cum poţi să fabrici un star pe mediile de socializare

Boris Bork a avut totul. Acest multimilionar din Moscova a condus maşini rapide, a mâncat mâncăruri rafinate, a fost văzut des la braţul femeilor fermecătoare, scrie BBC.

Pe reţeaua Instagram se afişează viaţa de lux a personajului, adevărate capcane în poze, care au atras privirile a mai mult de 17.000 de vizitatori.

”Milionarul” a apărut de asemenea într-o înregistrare video a unui grup muzical cunoscut. Până aici totul e bine pentru Boris.

Nu totul este însă frumos şi luminos, Boris Bork este o simplă creaţie…

De ce pare un site de socializare fals unora dintre noi?

Doi prieteni au iniţiat acest proiect, prin care arată că nu îţi trebuie mulţi bani ca să-ţi creezi o imagine senzaţională pe site-urile de socializare cunoscute. Consultantul în marketing Roman Zaripov, de 23 de ani, a mărturisit că ideea i-a venit împreună cu un blogger apropiat lui, pe când citeau un articol despre cât costă să fabrici un star pe mediile de socializare. Jargonul de vedete de internet vorbeşte despre un om de ”şase, sau şapte zerouri”.

Au căutat pe internet pensionari care s-ar potrivi profilului, în final au dat de un om în vârstă care a fost de acord cu ”făcătura” lor. Numele lui: Boris Kudriaşov. Locul găsirii acestui milionar: pe VKontakte, adică Facebook-ul rusesc. Apoi cei doi prieteni specializaţi în media şi marketing au petrecut mai multe săptămâni pentru a face poze cu acest om, care trăieşte modest cu 12.000 de ruble pe lună (adică aproximativ 151 lire sterline).

L-au prezentat apoi ca pe ”Milionarul Boris Bork”.

Pe o postare de pe Facebook ei au detaliat toată acţiunea lor, cu ingredientele pe care le-au prezentat online, pentru a induce în eroare lumea. Oamenii intrau fără nicio bănuială pe pagina respectivă. Roman Zaripov a afirmat că cei care ar fi trebuit să verifice informaţia apărută online nu au făcut-o! Cei doi au fost uimiţi cât de uşor se pot înşela oamenii pe internet.

Zaripov, de fapt creatorul personajului ”Boris Bork”, a afirmat că, după postare, au început să curgă ofertele de muncă. El a declarat: ”Sunt surprins cum cheltuind 50.000 ruble în două luni, poţi să obţii un număr de zeci de mii de adulţi, care cred în existenţa unei persoane «create»”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.