Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea se încălzeşte în toată ţara în următoarele zile, media regională diurnă oscilând între 30 și 34 de grade Celsius. În cea de-a doua jumătate a lunii septembrie, la nivelul întregii țări, probabilitatea de apariție a ploilor va fi însă mai mare.

În Banat, vremea se va încălzi treptat în primele zile ale intervalului, devenind caldă, iar în zilele de 17 și 18 septembrie chiar deosebit de caldă, cu maxime de până la 33 — 34 de grade. Din 19 septembrie, vremea se va răci, astfel încât pe parcursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra valori termice diurne, în medie, de 22 — 23 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor oscila în medie între 12 și 18 grade, în prima săptămână, și între 10 și 12 grade, în cea de-a doua săptămână. Probabilitatea pentru averse, în general slabe cantitativ, va fi mai mare după data de 19 septembrie, când acestea pot apărea zilnic.

În Crișana, în primele zile ale intervalului vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în zilele de 17 și 18 septembrie, cu medii regionale de 33 — 34 de grade. Din 19 septembrie, vremea se va răci, şi se vor înregistra temperaturi diurne în medie de 22 — 23 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Minimele vor oscila între 12 și 18 grade, cu excepția nopților din perioada 22 — 27 septembrie, când se vor situa doar între 10 și 12 grade. Aversele își vor face apariția aproape zilnic, după data de 19 septembrie.

În Transilvania, vremea se va încălzi treptat la începutul intervalului şi va fi deosebit de caldă în perioada 17 — 19 septembrie, maximele urcând până la 30 și 32 de grade. Valorile termice diurne vor scădea însă pe parcursul celei de-a doua săptămâni şi vor ajunge la 20 — 22 de grade, apropiate de cele normale pentru această perioadă. Minimele vor oscila în medie între 10 și 14 grade, în prima săptămână și între 8 și 10 grade, în cea a doua săptămână. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare între 20 şi 24 septembrie.

În Moldova, vremea se va încălzi treptat în primele zile și va deveni caldă pentru această perioadă, mai ales între 17 și 19 septembrie, când vor fi temperaturi maxime cuprinse, în medie regională, între 28 și 30 de grade. Apoi, valorile termice diurne vor scădea, până la 22 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 12 și 16 grade, cu excepția ultimelor nopți, când se vor apropia de 10 grade. Ploi, în general slabe cantitativ, pot apărea mai ales după data de 19 septembrie.

În Dobrogea, temperaturile maxime vor crește ușor în prima săptămână, până în jurul valorii de 26 de grade. În cea de-a doua săptămână, vor scădea spre medii de 22 de grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 14 și 17 grade, pe tot parcursul intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai mare începând cu data de 22 septembrie.

În Muntenia, temperaturile cresc în primele zile ale intervalului, ajungând pe 18 și 19 septembrie, la o medie regională de 30 de grade. că în cea de-a doua săptămână se vor înregistra temperaturi diurne de până la 24 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Temperaturile minime vor oscila în medie între 13 și 16 grade, mai puțin în ultimele nopți, când se vor situa în jurul valorii de 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 20 — 23 septembrie.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului, vremea se va încălzi, temperaturile maxime ajungând la medii regionale în jurul valorii de 30 de grade. Vremea se va răci apoi treptat, iar în cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra temperaturi diurne, în medie, de până la 22 de grade. Noaptea, temperaturile vor fi cuprinse între 13 și 16 grade, exceptând ultimele nopți când se vor situa în jurul valorii de 12 grade. După data de 20 septembrie sunt așteptate și câteva averse.

De asemenea, vremea se va încălzi treptat la munte, până în jurul datei de 18 septembrie, valorile termice diurne ajungând, în medie, la 24 de grade, după care se va răci, când se vor înregistra valori maxime în jurul a 14 grade. În nopțile din perioada 17 — 20 septembrie, minimele se vor încadra între 12 și 14 grade, iar în restul intervalului se vor situa între 6 și 10 grade. Ploile vor avea o probabilitate mai mare de apariție după data de 20 septembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.