De ce intrați în noroi‎, domnule Rebengiuc?

V-am admirat în multe filme sau piese de teatru şi faptul că v-am considerat un mare actor m-a făcut să ignor cu bună ştiinţă lucruri pe care în alte cazuri nu le-am trecut cu vederea. Acum, însă, cînd v-am văzut la acel ridicol protest, ţinînd în mînă un carton pregătit de cineva, pe care scria „Toader, demisia”, bănuind că habar nu aveaţi ce rol vi s-a atribuit, daţi-mi voie să vă scot definitiv din paleta mea cu valori şi să vă aşez în cea cu oameni demni de dispreţ. Priviţi-vă cu atenţie:

Pe cine credeţi dumneavoastră că apăraţi la astfel de proteste? Adevărul? Justiţia? Dreptatea? Nu, domnule Victor Rebengiuc! Apăraţi un sistem criminal, pe care Tudorel Toader încearcă, uneori împotriva tuturor, să-l stîrpească.

Dar, mă rog, e dreptul dumneavoastră să vă faceţi de rîs, fie că aşa credeţi că se cuvine, fie că aveţi obligaţii faţă de cineva şi nu puteaţi să refuzaţi acest rol.

Marea problemă este că, în acest fel, mă obligaţi să nu mai fiu îngăduitor cu actorul pe care l-am preţuit şi să vă întreb direct, poate exagerat de direct: dumneavoastră aveţi autoritatea morală să participaţi la un asemenea protest în care torţionarii vremurilor noi vor să-şi păstreze privilegiile, pe baza cărora au comis numeroase abuzuri?

Pe cine apăraţi, în fond? Pe Codruţa Kovesi? Pe procurorul Papici? Pe judecătoarea Camelia Bogdan? Pe judecătorul Cristi Dănileţ? Nu v-am văzut să protestaţi în favoarea Marianei Rarinca! Nici în apărarea soţilor Bârsan, care au fost achitaţi definitiv după 7 ani de calvar, doamna fiind judecător la ÎCCJ, iar soţul judecător la CEDO! Nici în apărarea primarului Mircia Gutău, a fostului ministru Decebal Traian Remeş, ambii achitaţi după ce au stat ani grei în puşcărie! Nu v-am văzut, în general, să protestaţi împotriva abuzurilor DNA, a Protocoalelor secrete dintre SRI şi DNA!

Aţi uitat cine sînteţi dumneavoastră, domnule Victor Rebengiuc? Aţi uitat că sînteţi ginerele unuia dintre cei mai mari torţionari ai României, despre care dosarele comunismului vorbesc de nenumăratele crime comise de colonelul NICOLAE MIHUŢ, tatăl vitreg al soţiei dumneavoastră, actriţa Mariana Mihuţ, cea care era lîngă dumneavoastră la acel protest?

Păi, să nu uitaţi, domnule Victor Rebengiuc! Lăsaţi-i pe alţii să condamne comunismul, securismul, injustiţia, abuzurile! Dacă vreţi să condamnaţi ceva, dumeavoastră să condamnaţi crimele şi torturile celui care v-a fost tată-socru pentru că ştiţi ce a făcut în viaţa lui şi la Mehedinţi, dar mai ales la Piteşti, acolo unde a torturat şi ucis cu sînge rece oameni care luptaseră cu adevărat împotriva comunismului!

Să vă spun ceva: ştiam că Nicolae Mihuţ vă este socru încă din anii ’90, cînd Cicerone Ioaniţoiu (autorul volumelor „Morminte fără cruce”) mi-a povestit, arătîndu-mi documente, ce criminal odios fusese acest lăcătuş devenit colonel torţionar! Nu v-am întrebat despre acest episod în interviul pe care l-am făcut cu dumneavoastră în acei ani şi nici nu am scris vreodată despre lucrurile astea doar pentru a vă proteja.

Am greşit! Trebuia să vă vi le spun atunci sau măcar cînd am văzut că aţi devenit membru al GDS-ului năşit de Brucan şi George Soros. Am toată înţelegerea faţă de orice protestatar sincer, sînt alături de orice persoană care îşi strigă nevoia de dreptate în Piaţă, dar dumneavoastră nu aveţi căderea morală să faceţi aceste lucruri pentru că faceţi parte din familia torţionarului!

Vi se par dure aceste acuzaţii? E posibil. Dar ele sînt adevărate, atît în ceea ce vă priveşte, cît şi în ceea ce o priveşte pe soţia dumneavoastră, Mariana Mihuţ. Despre ce dreptate vorbiţi voi, cînd ştiţi cine a fost Nicolae Mihuţ? Ca încălzire, să nu fiţi şocaţi de ce voi publica mai jos, iată un fragment din cartea celebrului fotbalist Cornel Dinu, „Zîmbind din iarbă”, unde vorbeşte despre socrul, respectiv, tatăl vostru:

Domnule Victor Rebengiuc, să nu încercaţi să spuneţi că nu ştiaţi de crimele socrului dumneavoastră! Doamnă Mariana Mihuţ, să nu încercaţi să spuneţi că nu ştiaţi de crimele tatălui dumneavoastră, căci dezvăluiri despre cariera lui de torţionar au apărut recent în presa românească. Vă reamintesc cîteva aici pentru o plăcută lectură:

– 1. https://www.prosport.ro/sport-life/special/presedinte-la-dinamo-criminal-tortionar-tata-de-actrita-celebra-jivago-mutilat-episodul-i-povestea-celor-cinci-tineri-ucisi-fara-mila-in-mehedinti-15217032

– 2. https://adevarul.ro/news/sport/socrul-victor-rebengiuc-tortionar-profesie-condus-clubul-dinamo-un-criminal-nu-ne-am-intersectat-1_58e29d8c5ab6550cb8eec13c/index.html

– 3. https://www.descopera.ro/dnews/15263703-jivago-mutilat-episodul-4-timpul-pentru-securitate-moartea-intarzia-7-ani-promovarea-la-fotbal-se-obtinea-dupa-o-etapa

– 4. https://paginiromanesti.ca/2008/08/21/asasinarea-tineretii-si-sperantei/

Citiţi-le cu atenţie, reamintiţi-vă acele vremuri cînd staţi la masă cu torţionarul Nicolae Mihuţ şi meditaţi serios pentru a răspunde la o întrebare simplă: ce căutaţi voi la proteste în apărarea procurorilor care au comis în aceşti ani torturi asemănătoare cu tatăl / socrul dumneavoastră!

Ce aflaţi şi dumneavoastră şi cititorii noştri din lectura acestor texte apărute recent sînt fapte aproape insuportabile pentru cineva care nu stă bine cu inima, căci este vorba despre torturi îngrozitoare şi de crime comise cu sînge rece de Nicolae Mihuţ în perioada cînd adevăraţii luptători anticomunişti se ascundeau în munţi pentru a scăpa de securiştii care se aflau pe urmele lor, conduşi în multe locuri chiar de tatăl / socrul dumneavoastră. Dacă aveţi îndoieli, iată Fişa de la Securitate a lui Nicolae Mihuţ:

Nu vă face nimeni răspunzător, nici pe dumneavoastră, domnule Rebengiuc, nici pe soţia dumneavoastră, de crimele lui Nicolae Mihuţ, dar aţi stat la masă cu el, aţi profitat din plin de influenţa sa ca ofiţer de nădejde al Securităţii şi poate că i-aţi ascultat şi poveştile sale macabre, căci Nicolae Mihuţ a murit abia în iunie 1989! De aceea, un pic de decenţă ar fi fost necesară atunci cînd dumneavoastră, domnule Victor Rebengiuc, în zilele Revoluţiei, la Televiziunea Română, aţi aruncat pe masă un sul de hîrtie igienică, spunînd: „Cred că lucrurile n-ar fi ajuns aicea dacă fiecare dintre noi ar fi avut tăria la timpul potrivit, să-şi înfrîngă frica şi să încerce să aibă o atitudine demnă faţă de tot ce se întîmpla în jurul lui. Ce aş vrea să le propun? Înainte de a veni la televiziune să-şi ceară scuze, le ofer o hîrtiuţă, un sul, să-şi şteargă gura!

Recunosc şi azi că a fost o bună strategie pentru a ascunde acel adevăr care a ieşit la iveală abia acum cîţiva ani: că trebuia să păstraţi un sul de hîrtie igienică şi pentru dumneavoastră, ginerele unuia dintre cei mai mari criminali ai României, despre care nu-mi amintesc să vă deziceţi vreodată sau să cereţi iertare în numele lui de la urmaşii victimelor acestuia!

Iar acum să citim cîteva pasaje din articolele apărute în presă despre Nicolae Mihuţ, tatăl vitreg al Marianei şi socrul bun al lui Victor Rebengiuc:

– „Din referatul cu nr. 60169, al lt.-col. Toma Toanţă, se desprinde faptul că în primăvara anului 1949, pe cînd era locotenent, a fost sesizat de existenţa unui grup terorist, diversionist şi contrarevoluţionar ascuns în zona Arnota-Horezu, condus de legionarul Opriş. În aceste condiţii, a primit ordin de la maiorul Nicolae Filip să stabilească o strategie a situaţiei din teren şi să treacă la fapte. La faţa locului, au venit de la Bucureşti ministrul adjunct Gheorghe Pintilie, colonelul Andrei Gluvacov şi maiorul Ciupagea de la Direcţia a IV-a. Au mai participat încă patru ofiţeri: Nicolae Mihuţ, Vasile Petcan, Gheorghe Botta şi Voicu Cimpoieru. În acţiunea de anihilare a grupului subversiv, care a durat 30 de minute, au fost impuşcati în luptă şapte membri din bandă, cinci au fost arestaţi şi trei au scăpat în frunte cu Opriş” (articolul „Asasinarea tinereţii şi speranţei”, apărut pe „Pagini româneşti”).

– „Luptele cu securiştii, angajate după căderea partizanilor din Banat, s-au soldat cu morţi de ambele părţi. Printre partizani se găseau fraţii Bocîrnea, băieţii şefului de gară din Turnu Severin. Primul, Ion-Puiu, student în drept la Cluj, a murit în luptele de la Isverna – din judeţul Mehedinţi. Al doilea, Ovidiu, licean la Turnu Severin, a murit de asemenea în luptă. Un alt elev de la liceul „Traian” din Turnu Severin. Gheorghe Eftimie, a murit în aceleaşi condiţii. Printre cei care au participat la asasinarea celor trei tineri se găseau plutonierul Cioabă, mare torţionar, şi şeful Securităţii, Mihuţ, acelaşi care l-a ucis pe Vărzan în pădurea din Bistriţa, În noaptea de 19 spre 20 noiembrie 1946” (studiu apărut pe http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/ioanitoiu/rmunti/docs/rezistenta_4.pdf).

– „Lichidarea grupului Arnota a avut loc în zilele de Paşte ale anului 1949, în 23-24 aprilie, iar Nicolae Mihuţ a participat activ la asaltul dat de trupele Securităţii şi, ulterior, la anchetarea şi torturarea membrilor capturaţi. Printre oamenii arestaţi în urma trădării s-a numărat şi Ion Costin, şeful restaurantului din gara Piatra Olt. „Bunicul meu nu a luptat activ. Îi aproviziona pe luptători cu alimente şi îi îndruma spre munte pe studenţii care veneau din ţară pentru a se alătura grupului de rezistenţă. Din ce am aflat, nu furniza arme grupului”, povesteşte Doru Tănăsescu” (articol apărut în Prosport, preluat de DCNews).

– „În cărţile lui Cicerone Ioaniţoiu, la capitolul agresori, figurează şi numele lui Mihuţ. Lui i se atribuie cel puţin cinci crime comise în Mehedinţi între 1946 şi 1949. Primele două s-au petrecut în noaptea alegerilor, pe 19 noiembrie 1946. Descrierea faptei, realizată în cartea „Rezistenţa anticomunistă din munţii României, 1946-1958”, este succintă: „Doi tineri ţărani, din comuna Pristol, Constantin Vărzan şi Vasile Brutaru, au fost împuşcaţi de către jandarmul Mihuţ în noaptea alegerilor din 19-XI-1946, în pădurea Bistriţa de lângă Turnu Severin”. „Jandarmul” Mihuţ este Nicolae Mihuţ. Înainte de înfiinţarea Securităţii, în august 1948, populaţia îi numea jandarmi pe oamenii de la Siguranţă. Crima dublă din noaptea alegerilor rămâne învăluită în mister. Potrivit unor informaţii, neconfirmate, trupurile celor doi tineri au fost aruncate de Mihuţ într-o groapă comună, la marginea unui drum. Metoda era practicată frecvent de Securitate. (serial apărut în ziarul Prosport).

Sînt doar cîteva dintre mărturiile despre colonelul de Securitate Nicolae Mihuţ (tatăl actriţei Mariana Mihuţ şi socrul actorului Victor Rebengiuc), pe care războiul l-a prins ca lăcătuş, neştiutor de carte, potrivit declaraţiei fiicei sale naturale, Margareta, dar care apoi a devenit colonel de Securitate.

Autorii articolului din Prosport au încercat să obţină o declaraţie şi de la Mariana Mihuţ, dar aceasta a refuzat să comenteze faptele tatălui ei vitreg, deşi acum apare la protestul actorilor, fiind destul de vocală cînd este vorba despre ministrul Tudorel Toader!

Vedeţi, domnule Victor Rebengiuc, ce mare prostie aţi făcut, apărînd la acel protest absurd pentru abrogarea Ordonanţei nr. 7, despre care habar nu aveţi ce conţine? N-aţi putut, la cei 86 de ani ai dumneavoastră (la mulţi ani!), să vă abţineţi, de parcă cineva v-a cerut imperativ să legitimaţi grupul #Rezist cu gloria dumneavoastră de actor celebru! La fel cum, se pare, cineva îl împinge de la spate şi pe filosoful Mihai Şora, fost director în cabinetul Anei Pauker, la cei 100 şi ceva de ani ai dumnealui, să devină partenerul lui Sandy Bătăuşul sau Marin Ceauşescu!

Ale dracului schelete din dulapul vostru, cum vă cer ele să vă faceţi de rîs, amintindu-vă lucrurile pe care le-aţi vrea uitate! Sper să nu aveţi proasta inspiraţie să-mi răspundeţi. Mai bine luaţi un sul de hîrtie igienică şi ştergeţi-vă îndelung la gură!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 60
Ion Spânu 1818 Articole
Author

112 Comentarii

 1. a treilea material pe tema asta rasdiscutata si fara miza, in doua zile.incredibil cat de jos ati ajuns

  • Bun comentariu, felicitări Spînu.Poate într-o zi Rebengiuc va dovedi că e mai puțin senilizat ca Șora, activistu soros. Oare actorul Rebengiuc, care ar fi trebuit să apară poporului romîn, nu realizează că e confiscat de o gașcă „rezist” fără scrupule?

  • Dle. Spanu, poate nu ati aflat ce se zice ca V. Rebenciuc a practicat toata viata meseria fara sa-si fi dat licenta la IATC. Ba mai mult, a fost si porf univ si rector!!!Cum se chiama asta? Fiind si remunerat, evident, HOTIE!!!

  • Aflati acum cu surprindere cat de jos a ajuns/ a fost personajul, banuim. Caci textul dlui Spanu merita 10 cu steluta, adica, e fara rest.

  • sleahta asta de securisti de la TNB aflati la ordinul tovarasului caramitru urla in 2012 atunci cind eram batuti de jandarmi chiar in fata usilor tnb ca le stricam gazonul din fata teatrului… astia sint mizeriile astea subumane

  • Teatrul National este in faliment! Pana nu vor fi dati afara toti securistii comunisti vechi si noi din teatru nici dracu nu mai merge la spectacole! Eu credeam ca, actorii nu fac politica ca sa fie iubiti de toti spectatorii!

  • Incredibil, mi-amintesc si eu faza cu sulul de hartie pe care Rebengiuc il oferea crainicilor dela tvr…Poate ca trebuia sa il ofere socrului. Sigur ce a facut socrul e raspunderea lui dar el ca si ginere si nevasta-sa mdadam Mihut sa nu ne dea acum lectii. Se vede treaba ca securistii si comunistii, oportunisti din fire acum au devenit cei mai mari anticomunisti. S-au mutat unde s-a mutat puterea si avantajul. Si e foarte interesant ca acum cand comunismul e aproape eradicat pe glob (Putin fiind securist) i-a apucat pe toti anticomunismul si frica de ciuma rosie. Ce sa vezi tocmai acum cand pericolul mondial e securismul, globalismul sorosist adica securismul si procurarismul.

  • Bine zis. Ce ii mana in lupta pe aceasti oameni? De ce nu-si vad linistiti de batranetile lor?

 2. Nu i injurati prea rau, ca sunt batrani si derutati, asa ca pot servi de ambalaj oricui. In plus, se releva acum ca nici cu etica nu stateau prea bine… Semnele au fost mereu acolo. Trist…

  • Rebenciucul e mai detestabil decat Caramitrul pentru inselarea sperantelor anticomunistilor din timpul loviturii de stat kgb-iste din 1989 si ulterior, fiind mediatizat ca antifesenist!
   De fapt, ca securist ceausist a jucat un rol dublu, cautiona antifesenismul tinerilor care au inteles cacealmaua KGB,
   dar si infiera cu sinceritate tradatorii regimului comunist indragit!
   Astazi, cand Securitatea ceausista detine de 15 ani din nou controlul Romaniei se manifesta liber, descatusat de orice impedimente conspirative!Rebenciucul se opune din convingere si in cunostinta de cauza limitarii puterilor Securitatii
   nefiind manipulat. Rebenciucul E UN NOU EXEMPLU/DOVADA A TEORIEI MELE CA ELITA EXTREMISTA SE DESCALIFICA!!!
   Cu cat o personalitate de marca intr-un domeniu e mai angajat extremist, cu atat valoarea sa devine nula, ramanand loc doar pentru dispret si dezgust.
   Vedeti, Dle Spanu unde va duce lipsa de impartialitate conditionata emotional,conditionata de pretinse merite in arta, actoricesti, actorii fiind majoritar culturnici si propagandisti desantzatzi ai unei ideologii criminale, MARXISMUL!!!
   Poate acum vor intelege cititorii ca tot ce se intampla in Romania si toti indivizii care provoaca aceste intamplari sunt invariabil LEGATE DE SECURITATE, fire vazute si nevazute, stiute si nestiute…
   Dle Spanu, daca in anii 1990 scriati acest articol, azi Rebenciucii erau la lada de gunoi ideologic al istoriei! La fel colegii jurnalisti daca demascau complicitatile cunoscute si ascunse sub presuri…

  • Aici gresesti, nu-i batran, este tatal unuia care a intrat in politica, n-am retinut PNL sau USR, si ca orice tata munceste face orice pentru fiul sau, doar asa prin propaganda sa va putea asigura un loc eligibil, la fel fac toti batranii pusi de odrasle sa faca manifestatie ca fii lor sa ajunga oameni de vaza…

  • Dle Spanu, il ponegriti pe Rebengiuc pentru faptele socrului sau, de care nu e raspunzator, dar cum comentati declaratiile domnului senator Serban Nicolae, facute recent, potrivit carora luptatorii anticomunisti din munti erau banditi care au terorizat poporul roman??

 3. Nu mi se pare corect sa analizam de ce a iesit unul sau altul sa protesteze. Este democratie si asa e normal. Cand a cazut guvernul BOC sau unguent atunci strada a fost buna. Problema este fondul, pentru ce iese omul? Si motivul nu este deloc in picioare. Oricat ai sta si ai analiza.

 4. Domnule Spanu,cum e corect :”Vino muica sa ma vezi/la spitalul de obezi”sau”Vino muica sa ma vezi/Cum lucrez la spatii verzi”??Pentru un tractorist cu datorii la intretinere normal ar fi sa dai si poze cu tine in puscarie,prin 1989,sa stie poporul PSD indobitocit cat ai furat si de unde!

  • Tocmai comentarii de genul acesta mă fac să iau în serios ce scrie nenea Spânu!

  • Pixelu albastru -sa il iei si ca model in viata :ceva puscarie,neplata cu anii la intretinere la bloc,articole platite de puscariasi,betiv de cade pe strada,etc.Asa aratati si tu ca esti om,jigodie

  • nea spanule ,nu o sa-ti creasca barba cat mai esti pe aici pe la jurnal, ce are sula cu prefectura !!! , sula este scula cizmarului iar prefectura este prefectura , sau cum este vinovat un om de faptele socrului sau vitreg(tatal vitreg al sotiei), poate ne lamureste tariceanu al carui tata vitreg – dan amedeo lazarescu – a fost unul din cei mai odiosi turnatori la securitate !!!si se dadea mare intelectual !!! un tata vitreg este mai aproape de educatia fiului sau vitreg dar un socru cu ginerele sau vitreg !!!

 5. Domnul Rebengiuc se afla intre colegii dumnealui,actorii,in fata unei institutii onorate…cred ca jegul e in alta parte

  • Mai taica, ai invatat logica la scoala? Si daca Rebengiuc se afla intre actorii lui, inseamna ca „jegul” nu se poate afla si „in fata unei institutii onorate”, ci doar in alta parte? Cine hotareste asta? Tu? De cand actorii sunt niste repere morale? Poate or fi cativa si curati printre ei, dar cu siguranta nu erau in fata institutiei onorate, deoarece moralitatea merge mana-n mana cu discernamantul, ori daca nu ai capacitatea de a discerne intre rau si bine, nu poti fi nici moral. Cum nu o aveti nici voi, antihristii!

 6. Mizerabil articol si vadid părtinitor in favoarea destabilizarii sistemului de justitie. Aceasta este adevarata propaganda a statului paralel, a justitiei paralele. Penaliit aplauda dle Spanu, esti baiatul lor de nadejde.

  • Nu stiu ce mananca sau ce bea in timpul lui liber dl
   Spanu, nici nu e treaba mea.
   Ce stiu insa este ca artico-
   lele sale, anchetele sunt
   indelung muncite si, mai ales, logice. Ca unii se fac
   ca nu pricep morala acestor anchete este cu totul alta
   istorie.

  • Destabilizarea ce? Poate nu ai ajuns in justitie sa vezi ce dreptate se imparte. Dosarul REVOLUTIEI solutionat cumva, EADS solutionat cumva, si lista e lunga. Tocmai, justitia nu functioneaza.

  • Stimat(a)e „Prostia ucide!”, daca tot va referiti la „repere morale”, fiti atat de binevoitor si dati-ne cateva exemple de „repere morale” dintre ministrii Romaniei si ai lor aghiotanti. Cu ce drept le cerem celor care nu sunt activi in politica sa fie mai morali decat cei care „conduc” tara? Nu ar fi mai moral sa se discute aici fara grosolanii si invective?

 7. Mare actor, poate cel mai mare din istorie, urias tupeu, mic caracter….

  • Pai, daca Rebengiuc e mare, Amza Pellea ce a fost? Albulescu ce a fost? Si lista poate continua.

 8. Domnule Rebengiuc, considerati ca „criteriul bunei reputatii”, in justitie, este o prostie?

 9. Nu-i in noroi dle,ci in rahat de multă vreme.Se pare ca sulul de hârtie igienica din 89 nu i-a ajutat la nimic.Nu ai ce-i face,unii știu să ajungă la batranete frumos alții nu !

 10. Colonelul Mihut a ajutat sotii Rebengiuc-Mihut sa obtina un apartament superb intr-un bloc nationalizat, cu vedere in parcul Cismigiu la etajul 1

 11. Ca si securitatea, infintata de bolshevici ca straina de aspiratiile reale a poporului neaos roman, in acele vremuri astrale ale cominternistilor bolshevici in tara noastra, contaminarea bolshevica s-a facut la toate nivelurile societatii, inclusiv in cultura. Asta nu inseamna ca oameni fara valoare nu au avut acces la recunoastere, ba mai mult fiind folositi si ei in mod bolsevic, au invatat si ei din instinct cum sa supravituiasca sau sa profite cit mai din plin, multi din ei find dizidenti fabricati in laboratoare kgb, informatori, ca dovada ca au participat la momentul cerut la manipularea sociala din Dec.89
  Un exemplu de studiat este ca ex. George Mihaita, care ca instructor de teatru, stie el unde, fara sa isi faca treaba decit pe hirtie, incasa si el in acele vremuri mai mult de 800 lei pe luna la acea vreme, prezenta lui era numai sa joace pinponc cu directorul respectivei case de cultura. Dar ulciorul nu a mers mult la apa, si cu folosirea prieteniei cu Nicu Ceausescu, s-a razbunat, si cu aceasta complicitate l-a dat afara din munca pe respectivul revizor contabil, care nici in ziua de azi nu a cerut vre-o despagubire ori cel putin un act de scuze. Este trist sa vezi cum si acum toti se dau ca au luptat contra cui? De fapt este greu sa ceri de unde nu ai, si cum sa construiesti o lume normala cind nu ai cu cine. De fapt ei erau, care cereau ca transformarile sa se faca “fara violenta” conservindu-se de partea lor tot ce aveau pina atunci.
  O zi buna
  Con

 12. Se vede în privirea lui că a început să-și piardă mințile. Lăsați-l în pace că e senil!

 13. Corect,”daca intri in noroi de mananca porcii”ca alde spanu!Ai depasit o limita domnule spanu si te poti considera penalizat,timpul te rezolva!Daca maica-ta e curva si tac-tu hot de buzunare,dumneata,domnule Spanu nu ai nici o vina,nu din cauza parintilor ai facut inchisoare!Craiova poate fi mandra de pruncul ei tuciuriu,Spanu!

  • Așa este! Cele mai solide argumente în favoarea rebengiucului!

  • Deci ” pruncul tuciuriu” nu are dreptul la opinie sustinuta de o argumentare bazata pe probe?! Ar fi trebuit sa va ceara dvs., probabil netuciuriu, permisiunea?!

 14. Spanule, tu de ce ai intrat in noroi? Curata-te tu primul, ca mirosi din Craiova in Bucuresti si dupa aceea vorbeste de altii? Tu esti exemplu tipic de pecerist fara ideologie care pentru partid, sef si bani face orice, doar pentru ca l-a facut muica fara fibra morala!

  • Greșit,nu aveti dreptate.Atacul la persoana va dezonoreaza.

  • Ce ma Misule, te supara documentele? Rebenciuc a fost de asa zisa dreapta, imediat dupa 90, poate si din cauza ca stia cine a fost socrul lui!

  • De dreapta, de dreapta, dar au fost buni banii dați de ciuma roșie pentru campania Regio!

 15. Felicitari,dle Spanu !
  Da,merita,dl Rebengiuc sa=i reamintiti ,probabil se face ca acele evenimente nu conteaza.
  Multumim pentru articol.

 16. ASTA,REBEGEABA,SAU RAU-DEGEABA A ABSOLVIT SC.M.TEH DE STRUNGARIE IN 1950. MUNCITOR FIIND,A NTRAT LA IATC-1950,PE CELE 5 LOCURI DE MUNCITORI CALIFICATI.COZORICI,REBE-DEGEABA,MISCU..ACTORASI DE LINIA 10 -A
  A FOST FUTACHELE BABEI BULANDRA,A PRIMIT 2 CAMERE IN BLOCUL PERLA DIN BOROBANTI-1960,A FOST PIONER,UTECIST SI PCR-IST.A JUCAT 15 ROLURI PRINCIPALE IN FILMUL SOCIALIST-NU COMUNIST,CUM SPUN IDIOTII. 1 ROL PRINCIPAL COSTA 70000 LEI,MINUS IMPOZIT.LA FILMARI,IN PROVINCIE,CAZAREA SI MASA ERAU PLATITE DE STUDIOU.MILOGUL STRAMB SI CARAGHIOS ERA SALARIAT CU CARTE MUNCA LA T.BULANDRA.SALARIU 3000.
  MAI AVEA POMANA DE LA IMPARATUL CEAUSESCU 3 LUNI DE VACANTA.STAGIUNEA TEATRALA INTRE 1 IUNIE SI 1 OCT
  ERA INCHISA.DECI,STRUNGARUL DE SAIBE,PIULITE, SURUBURI ESTE MARELA EXCROC AL ROMANIEI.IN LOC SA MOARA
  IN CASA DATA DE PCR.HUO,LEPADATURA SECURISTA.!!! SE JOACA CU HARTII MAZGALITE CU..JOS EVREUL COMUNIST SOLA,SAU SORA,SAU NIMIC,SERVITORUL COMUNISTEI ANA PAUKER-BRAUNSTAIN,DE MESERIE TESATOARE

 17. Cum se face cà Misu plus Guvidiu si altii de pe aici sunt la curent si cu ceea ce nu s_a petrecut !
  Au un Serviciu de informatii privat ??????
  De vovabularul lor „stràlucit” nici nu mai vorbesc ! Au si doctorat obtinut cu DIDE SI CU CEL ÎN CHILOTI LA METROU ?

 18. felicitari domnule Spanu! foarte bine ca se scot la iveala mizeriile unora care vor sa para mai popi decat popii.

  • Am o stare de greață! Până astăzi chiar am crezut în episodul cu hârtia igienică! Trist.

 19. Lu Protestu.: Mă, nene, nu fă tu pe dialecticianul aici cu noi , că nu ține. Da, a fost corect să demonstrăm împotriva llui Boc și a Unguentului , pentru că erau uneltele marelui criminal, Băse!, vrei ceva dovezi? Iată-le, câteva: flota, Gojdu, tezaurul , împrumutul de 20 miliarde Euro, crimele SRI și DNA(Luluța)…E democrație și așa e normal, zici tu cu gândirea ta anormală! Chiar dacă ți-aș spune ce e aia democrație, tu, sigur, tot lichea rămâi!
  Nene Guleai, de ziceai de nu ziceai/tu tot prost îmi rămâneai/oare cin* te-a inspirat/ de mănâci tu doar ..ahat? Dovezile, băiatu, ia să te văd!
  Dle Dan, …între colegii lui. Da, din păcate nu-s mai breji ca el, întind și ei o mână de milogi, pentru că așa au ajuns, din păcate, în epoca capitalismului multilateral dezvoltat, cu marea lui sete de cultură!!!!!.
  Willoawe, Nu-i destul că justiția e destabilizată, da pe tine cine te-a destabilizat la cap,sau ești din naștere așa. Eu cred că tatăl tău a fost Soroș iar mame ai avut mai multe, numai bune pentru Târgșor: Livia Stanciu, Tarcea și nu în cele din urmă, Luluța! Geaba zici tu nu și nu /mizerabil ești doar tu/ cred că ești cam enervat/ ba chiar destabilizat/ și ca să-ți mai tacă fleaca/ia să-mi treci la Bălăceanca!

  • @SUS PATRIA, Înainte de-a arunca cu pietre, vezi cine-i Kantor și Busola Ierusalimului! Cu minți ca a ta, Patria numai jos, în noroaiele lui Spânu va fi! Justiția în Ro e destabilizată dintotdeauna, numai că acum i s-a mai dat cu o măciucă în cap: schimonosirea legislației! Corabia beată, în degringoladă ca întreaga Țară!

 20. Multumesc pentru articol! Abia acum aflu de acest aspect macabru din familia celor doi, rudele unui criminal securist!

 21. Jalnicul Spanu nu are nicio indoiala ca noroiul se gaseste de fapt in mintea si constiinta lui?Carecterul luivtinde spre zero atunci cand ii face proces de intentie maestrului Rebengiuc pentru ca tatal VITReG (sotul ales de mama nu de fica!) al sotiei sale aleasa ca persoana nu ca adoptata tatalui ar fi fost securist odios!Intrebarile sunt retorice caci acest individ,cu pretentii intelectuale la nivelul sefului electricianul Nistorescu ,are ca ideal banul asa ca e superflui sa discutam de caracter!

 22. Da, f. corect, bine documentat, logic si chiar de bun simț, ce se spune în articol. Doar că eu personal aflu cam tarziu aceste lucruri. Am incercat sa ma edific pe Google si despre atacurile la adresa autorului si am ramas uimit ce am gasit pe http://mobile.hotnews.ro/stire/1705625 ca nici nu stiu pe cine să mai cred.PS: Dvs.,ce ați crede ???

 23. „Nisipurile” miscatoare ale dlui Rebengiuc il afunda,se da pur purtator de steag dar este un umil profitor al timpurilor!Faptul ca ai depus o hartie igienica la un moment poate insemna orice vrei,si n-a contat pt.nimeni,un gest teatral calculat!Nu m-a convins ca actor,a existat pe scena functie de galagie,nu roluri epocale!E dreptul fiecaruia sa-si aleaga centrul de imbatranire!Voi vorbi oricand despre Mariana Mihut dar despre rebengiuc am mari retineri!Hartia igienica e rolul principal!E dreptul lui sa se dezintegreze!

 24. Intrebarea din titlu nu e corecta. Rebengiuc DE ACOLO PROVINE, din noroi. Deci. nu-i corect sa-l intrebi DE CE A INTRAT IN NOROI.

 25. păcat de bătrâneţea lor, asta le mai rămăsese neîntinată, că ca caracter îi cunoaşte bine lumea teatrului şi nu numa’…ar fi fost de dorit ca unii postaci să se documenteze mai bine înainte de a-l blama pe Spânu…

 26. O alta mizerie schizoida de atac la persoana, in care autorul, ce ar trebui sa fie in munti la manastiri pentru propriile fapte imorale nu sa publice in ziare, se erijeaza ca orice comunist tupeist in instanta suprema si judeca copiii,ginerii pentru pacatele parintilor si socrilor doar pentru ca copiii si ginerii sunt in tabara adversa partidului care imprastie banii cetatenilor vuvuzelelor propagandiste din presa!

 27. Nu e singurul (vezi Liiceanu , Plesu , Caramitru , Sora…) cu oarece talent si complet lipsit de caracter .

 28. Autorul acestui articol nu are autoritatea morala sa scrie nici despre starea vremii la Adancatii din Deal.

  Acum, spuneti-mi si mie cui ajuta sa denigrezi pe cel mai mare actor al tarii? Il va salva pe Tudorel, ori pe Dragnea?
  Desigur ca nu.
  Scrieti „vrajeala” pentru minti naive. Ii criticati pe Rebenciuc, Andreea Esca, Timmermans, Junker de a valma.
  Credeti ca va mai crede cineva inafara celor indoctrinati deja de psd?

  • Nu conteaza in acest context autoritatea morala a autorului,conteaza ca tot ce spune in acest foarte bine documentat articol e adevarat. Dupa mine, Rebenciuc a fost un actor talentat,dar la mitingul ridicol de duminica a participat in calitate de ginere de tortionar securist. Ii era dotor acestuia. Toti care protesteaza in ultimele zile sunt,intr-un fel sau altul,admiratori ai securitatii. Probabil si urmasii lui Visinescu sunt in tabara care il injura pe Tudorel Toader fara sa aiba rabdarea sa inteleaga ce propune acesta.
   Dar unora ca tine poti sa le prezinti orice probe,poti sa le fluturi si-un tramvai. Mancurtizati fara speranta de vindecare.

 29. PARTEA a I a : SCARBA de tot ceea ce se intampla! Din pacate societatea romaneasca a ajuns mult prea jos ca sa mai speram la normalitate! Cu siguranta tara este plina de „rebengiuci” si multi alti asemenea „protestatari”(Deh, cine se asemana se aduna!)! Asa este : pentru ce protesteaza „rebengiucii”? Pentru apararea unei grupari de tip mafiot si criminal care a pus stapanire pe justitia romaneasca! Este inimaginabil ca fiinte, cu chip de om sa doresca in continuare, ca tortionarii sa ramana la putere! Este inimaginabil ca astfel de fiinte sa doresca ca semenii lor nevinovati sa fie lipsiti de libertate pentru simplul fapt ca, asa doreste sa impuna epurarea politica gruparea de tip mafiot si criminal! Aceasta este o gandire de sorginte bolsevica, securistosoida! Daca sotii BRASAN, amandoi judecatori, dintre care unul la CEDO au patimit ce au patimit ce sanse avem noi romanii de rand sa razbatem prin itele sistemului ticalosit! Ne vor strivi precum pe niste gaze! Noi cetatenii romani de rand trebuie sa ne multumim ca ni se permite sa respiram si ca nu suntem executati in piata publica, la fel cum colonelul mihut a executat rezistenta anticomunista! Voi nu sunteti oameni, desi aveti chip omenesc! Sa doresti lipsirea de libertate abuziva, nelegala si criminala a semenilor tai NEVINOVATI in scopul unei asa zise lupte cu coruptia este inuman!

 30. PARTEA a II a : Voi sunteti bravii urmasi ai „mihutilor”! In realitate voi vreti sa dobanditi puterea prin „puterea starzii” pentru ca altfel nu puteti! Mainile si gura voastra este in permanenta plina de sange nevinovat! Voi tipati si scandati in permanenta pentru ca nu aveti capacitatea de a gandi in raport de epoca in care traim! Voi nu aveti niciun respect pentru valorile democratiei, pentru respectarea cu strictete a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului! Voua va este bine numai in haita si cu halca de carne, provenita din pulpana cetatenilor romani de tand nevinovati, in gura! Pentru voi orice cetatean roman de rand care are putina demnitate si gandire, respect si gratitudine pentru valorile fundamentale ale societatii democratice sunt „prada” si trebuie sa va infruptati din viata lor! Voi sunteti hienele societatii bolnave si sfartecate de ura impusa de criminalii ajunsi in jilturi inalte si care nu pot sa-si pastreze privilegiile decat prin ura, dezbinare, crima si sange! Acum realizam cate dreptate au avut revolutionarii din decembrie 1989 cand au cerut : fara comunisti, fara securisti! Atitudinea voastra si a celor care va sprijina si va incita determina ralierea cetatenilor romani de rand la o atitudine nationalista si extremista! RUSINE, RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

 31. Tortionarii isi gasesc azi urmasi in randul procurorilor, dar acestia ar fi nimic fara cativa suporteri unii mai interesati, altii mai cretini. Fara securisti si tortionari in functii publice e mai de actualitate. Sa-i vad pe actorasi cum protesteaza impotriva tortionarilor si a securistilor. Ii tine? Sau au fost doar o masa de manevra menita sa catalizeze o iesire in strada pentru tortionarii noi din DNA si alte institutii de forta? Vai de capul lor! Lingai sinistri de epoleti pe scarile TNB!

 32. Era mai bine daca jurnalistul ramanea la subiect si se referea strict la persoana d-lui Rebengiuc. Ar fi scris insa mult prea putzin despre un om remarcabil.

 33. Cele doua fosile aduse cu tam-tam si cu pancarte scrise de altii in mana (mosii sora-soros si rebe) intruchipeaza cum nu se poate mai bine conceptul de ‘CIUMA ROSIE”: ei insusi activisti in anii de teroare comunista ’50 (mosu sora chiar favorit / iuybitel al teribilei ana pauker) sau din familii de tortionari comunisti- mosu rebe. Deci pndl si usr si-au ales gresit reprezentatii sa o apere pe lulu si sistemul ei corupt de justitie.
  PS ultra penibil cum tov.lili si toata gaska ei de scribi cauta sa ii apere

 34. Dar tu cine esti IS? Esti convins ca ce sustii este adevarat? Eu sunt de partea magistratilor ,actorilor, europenilor, si cred ca asa e bine. Am dreptate? Vom vedea. Dar ceea ce sustineti voi aici mie imi aduce mult prea bine aminte de perioada dictaturii comuniste. Oare de ce?!

 35. Nu va mai luati de saracul ‘mister hartie igienica ‘ se vede doar , ca s-a damblagit ! Omul e ca vinul : cand se invecheste se poate face mai bun sau , se oteteste !

 36. nu mai trageti in cei 2 batrani ramoliti (nici unul nici altul nu mai realizeaza ce fac si pe ce lume sunt: unul se crede in patul basordinei pauker, celalalt se trezeste in epoca in care socrul secu analfabet il promova la teatru si ii dadea apartament central de lux -nationalizat de la „burgeji” in cismigiu), Vinovati sunt sorosistii si rezistii fara scrupule care abuzeaza pe cei doi mosi ramoliti si ii folosesc pt scopurile lor
  PS penibila si emblematica pt BATJOCURA imaginea cu mos sora cu privirea pierduta, dar cu manusi de box rosii…ca si alaturarea lor de analfabeti ca angi si batausu

 37. DLE. SPÎNU CA TOATE ARTICOLELE MATALE ȘI ACESTA E EXCEPȚIONAL, PLIN DE AEVĂRURI, BINE DOCUMENTAT!
  P.S. Păcat că și aici au pătruns acele gunoaie care se cred oameni, postaci iohanniști mincinoși, ticăloși, escroci!

  • Poate ca oameni ca Dvs. vor ajuta adevarul, sa iasa la suprafata altfel intrutotul de accord.

 38. Domnul Rebengiuc a jucat extraordinar in Moromeții și Pădurea Spinzuratilor.
  Se declară anticomunist dar ajuta neomarxistii progresiști crezind că lupta împotriva comuniștilor PSD,in această situație se află multi romani.
  Dihonia intre români,prăpastiile ce se casca intre prieteni,rude,vecini nu aduce nimic bun pentru România.

 39. „Ura actorilor și a Moșneagului”, apoi „De ce intrați în noroi, d-le Rebengiuc?”! L-am somat – în ZADAR! – pe „moș” Nistorescu să iasă din logica „demascării și mâniei proletare”, să devină echidistant, cum i-ar fi plăcut lui Ion Rațiu, dar… cenzura vigilenței muncitorești e la datorie! După cum se vede, a fost scos de la naftalină A. Toma sau M. Roller zilelor noastre, Spânu, care demască „profesionist” pe marele actor, Rebengiuc! I-am zis „moșului” că modelul demascărilor și punerii categoriilor sociale în conflict NU E NOU, iar deontologia profesională îl obliga să vadă dincolo de aparențe și de culorile politice, CINE SUNT ADEVĂRAȚII SFORARI DIN SPATE, care au pulverizat România, trimițând-o în haos! Gangsterismul mafiociocoilor locali și croncanilor alogeni n-are culoare politică, așa cum a încercat să-i ia „pe felioare” acea… Jeanne d Arc europeană și mondială, LCK! I-am atras atenția că-n spatele celor două tabere stau EGAL concentrați sforarii(Kantor – Soros, de ex.) ce vor să înghită hulpav Ro, sfâșiind-o, precum Țiriac fauna mistreață din Carpați! Caut-un-jurnalist autentic, precum Diogene, care să demaște tâlhărirea României, indiferent de culoarea bluzelor, de proveniență, rasă, religie, sex, iar justiția să reintre în tribunale și SĂ FACĂ JUSTIȚIE(Fiat justitia, pereat mundus)! Nu cocoloșesc, din lingușeală slugarnică, justiția din România, UNDE DREPTATEA UMBLĂ CU CAPUL SPART, de când lumea și pământul! DAR CA ACUM, NICIODATĂ! UNDE-AI FOST, JUSTIȚIO, CÂND SE DEVALIZA ȚARA?! Apoi, NU există justiție cu legi proaste sau telecomandate dinafară, precum „lg. mucles” sau „217”!

 40. Domnul Rebengiuc n-a intrat in noroi, lupta conta ciumei rosii care a acaparat toate segmentele fundamentale ale statului roman instaurand dictatura acelui raios de Teleorman cu nume de Dragnea, un individ hot, mincinos si incult avid dupa puterea absoluta. Iar un alt jegos de la Iasi, cu numele Toader i-a creat uneltele juridice raiosului Dragnea pentru a putea teroriza intreaga populatie incepand cu justitia. Daca-si subordoneaza justitia, dictatorul raios poate conduce prin teroare intreaga tara, pentru ca el va fi „judecatorul”.

 41. Dacă n-am observat încă faptul că „Divide et impera” funcționează precum… economia, duduind din plin, acum în Ro, AFLATĂ SUB AMENINȚAREA UNUI RĂZBOI CIVIL, încă n-ar fi prea târziu! „Chibițăria” merge la fotbal și alte JOCURI partizane, dar NU când e vorba de Națională! Aici toți suferă și se bucură la unison, alături de Patrie, ca o FAMILIE, ca o ECHIPĂ! Marii sforari sunt pe punctul de-a ne încăiera sălbatic, spre marea lor satisfacție grobiană, grohăită! De undeva de sus, din Bucegi sau de pe OMUL, sunt gata să privesc Țara și să IUBESC guvernarea și opoziția, deopotrivă, toate categoriile, fără discriminări, cu condiția retragerii în spate (penitență!) a tuturor escrocilor, gangsterilor, șarlatanilor, incompetenților și înlocuirea lor cu VALORI, din care mai avem ÎNCĂ, cu oameni dintr-o bucată, talentați, MORALI, patrioți desăvârșiți, ce nu cunosc compromisul! Ne-au ațâțat, orbindu-ne într-atât, încât ne urâm visceral, nu doar între noi, dar și MARILE VALORI, atât cât ne-au mai rămas în Țara devastată! Iertare, dle Nistorescu, pentru „moșul”, iertare presei partizane și partinice, pentru trădarea deontologiei, iertare tuturor celor din „tabăra rusească”, celor, din „tabăra corporatistă și occidental – soroșistă”, iertare celor dedicați lui Kantor și echipei din spate, iertare „binomului sau trinomului”, cu condiția să simtă ROMÂNEȘTE, patriotic, iertare LCK, cu condiția scoaterii treselor la iveală, iertare locului 2-3 din Stat, cu condiția spovedaniei complete în fața Patriarhului, sub JURĂMÂNT! Iertare tuturor, dar numai după un foarte sever proces de conștiință în fața oglinzii! (Eu cred în sinceritatea gestului spontan al dlui Rebengiuc din 1989! Ce-o fi fost înainte și după, NU mă interesează! Și… Soarele are pete, darmite omul!).

 42. Ca intotdeauna: si ce maica daca a furat sau a violat, nu vezi ce frumos e ! Pentru toti rezistenti nepriceputi a intelege : cititi mai circopitecilor ce contesta rebengiucul ! Nu vrea ca procurorii sa dea examene la promovare, sa fie numiti prin detasare pe functii superioare la decizia procurorului sef, de la parchet de tribunal direct la dna sau piccj unde sa faca un dosar si apoi sa revina cu salariul marit, sa se renunte la principiul de buna reputatie( conditie promovata si de comisia de la Venetia) si mai ales sa dispar sectia pentru magistrati. Cand luluta SINGURA infinta biroul unde erau MII de dosare deschise din oficiu unde era babalaul ? Cand inainte de predare a dosarelor catre noua sectie s-au „” inchis”” asa cam 3000 de dosare din pix aka Marius Iacob dormea prietenul cenzorului comunist Sora? La dna puteau sta dosare facute judecatorilor ce nu condamnau la comanda, dar la noua sectie INDEPENDENTA nu. De doi ani procurori fricosi si necalificati numiti sa faca dosare pentru magistrati cu grade superioare lor si pentru fapte dezincriminate sant pasibili pentru represiune nedreapta . Normal sa protesteze. Langa ei neomarxistii si rebengiucii. Aferim!

 43. Tanase Scatiu are nevoie de un bax de HH sa se stearga la gura de ce-a mancat. Om lipsit de caracter, vandut lui Soros, cu care cocheteaza inca din anii `90. Nu merita decat dispret. El si ciracii lui dezonoreaza teatrul romanesc. Rusine!

  • ,,Prostia nu doare „! Gânduri de turmă ale unor nulități patente. Mai pe șleau, ce are sula cu prefectura? – adică, după unii, tânărulRebengiuc de 33 ani, când s-a căsătorit în 1965 cu actrița Mihuț, trebuia să cunoască că tatăl vitreg al actriței, (nici o

 44. I hope that all of you will get your penalty in the end in the front with dancila,toader and dragnea.

 45. ca sa intrebi tu ba BA BAAA SPANU LU DRAGNEEV MURDARITOR SPANU PRESU SPANU MURDARITORU SPANU SLUGOIU

 46. DE CE INTRATI IN NOROI,DOMNULE SPANU?
  DE CE INTRATI IN NOROI,DOMNULE NISTORESCU?

  • Același răspuns ca și la întrebarea din titlul articolului.
   Daea.

 47. Curios cum te sperie încă o dovadă, la ce știai deja prin alte dovediri, că mulți din cei admirați nu au ajuns pe culmile pe care sunt numai prin muncă și talent ci și cu proptele serioase. Și ce este cel mai deprimant este ca sunt în stare de orice ca aceste proptele să se mențină. Au reușit tot ce și-au dorit glorie, bani, aplauze dar nu pot renunța la statutul de piloși. La primele alegeri libere chipul dlui. Rebengiuc era pe mulți stâlpi și vitrine din partea nu știu cărui partid. Am fost revoltat că nu s-a ales, că au fost aleși tot felul de necunoscuți. Acum înțeleg că bucureștenii știau cu cine au de-a face.

 48. Ce mizerie !!!!!! Cum poate ajunge un mare actor sa imbatraneasca Jalnic.Azi ar cam fi prea putin sa ne arate cum se foloseste „sulul de hartie igienica”

  • Dacă bătrânețea unui Mare Actor e… jalnică, reversul afirmației ar fi: dar a anonimilor tăi bunici și părinți, bătrânețea ta(că nu vei fi fiind un Făt-Frumos cu tinerețe fără bătrânețe și nemuritor(mai ales după mentalitatea absolut „jalnică” pe care o ai!)), TU ai vrea să fii tratat, când vei fi fiind vreun „moșneag” babalâc-gubav, cum îi tratați TU și cei de la această oficină pesedeoidă pe „moșnegii” Șora și Rebengiuc?! Eu vă urez din inimă să ai tu, și ai tăi cei dragi, parte de ACELAȘI tratament când veți fi lipsiți de puteri! Marile caractere și civilizații se APRECIAZĂ și DUPĂ CUM ÎȘI RESPECTĂ BĂTRÂNII! Apropo, dle Nistorescu și Spânu! Nu pot să-mi revin când am văzut până unde v-ați pretat să coborâți ștacheta deontologico-morală!

 49. mie nu mi a placut niciodata hrebenciuc asta ca actor. poate doar in roluri de taran chiabur zgarcit, i se potriveau ca o manusa. credeam ca sustinerea asta militanta pt neomarxism (ca sa zic asa) e explicata de varsta si de diverse boli asociate acesteia,afectiuni ce pot aparea dintr un stil de viata nesanatos, asta incluzand si alimentatia.nu ca in cazul lu sora care chiar a fost un comunist de baza, in anii cei mai mizerabili ai acestei miscari criminale( iar acum e intelectual filosof si f preocupat de drepturi si libertati 🙂 ).mda, nu a dus o rau inainite de 89 cu un socru ilegalist securist fruntas. da nu putem sa l invinuim de ce „meserie” a avut socru, ce vina are el? exact ca in cazu partidului ala infintat de fosti securisti, ce vina are copiii,nu? oameni suntem …

 50. Cred ca autorul articolulu e mai josnic decat actorul. Cred ca ar trebui sa se apuce de alta meserie ca vad ca ii lipseste caracterul. Cred ca acest cotidian ar trebui sa-si selecteze atent ziaristii.

 51. Nu Rebengiuc are vreo vina aici ci guvernantii ca neamuri de slugi care se fac pres la comenzile stapanilor de la Bruxelles. Verificati daca numele fiului lui Rebengiuc este pe listele Plus,USR sau PNL la europarlamentare dar mai ales daca numele lui Rebengiuc nu figureaza intr-un dosar la CNSAS !

 52. – Ati omis,d-le Spanu, esentialul in cazul Marianei Mihut si anume ca tatal natural al acesteia, veteran de razboi pe frontul de est, a revenit in tara din prizonierat dupa cativa ani de la terminarea razboiului si nu a mai fost recunoscut de sotia si fiica sa Mariana -amandoua beneficiare din plin ale regimului comunist iar mama Marianei reusind sa destrame familia viitorului sau sot pe care l-a indepartat si de fiica naturala a acestuia. Tatal Marianei Mihut a murit in Bucuresti fara sa-si fi putut imbratisa cele doua fiinte dragi pe care le lasase acasa la plecarea pe front. Fiica naturala a lui Mihut dupa o viata de chin a fost nevoita sa plece din tara inainte de `89 iar la revenire a suferit si oprobiul de „fiica de securist” tocmai de la anticomunistii/antisecuristii Mariana Mihut si Rebengiuc ! Cata deosebire fata de cazul minunatei Stela Popescu care s-a dedicat readucerii tatalui sau din URSS pe care l-a ingrijit impreuna cu mama sa pana in ultimele clipe de viata ale acestuia.

 53. O doamna in virsta , suferind de reumatism , consultata de medic :
  – Trebuie sa faceti niste bai de namol.
  – Si o sa-mi treaca , dom’ doctor ?
  – Nu , dar macar va obisnuiti cu namolul .
  Cred ca d’aia se baga Rebenciuc in noroi : sa se obisnuiasca cu el .

 54. Rușine să-i fie lui Victor Rebengiuc pentru că apără abuzurile și ticăloșiile sistemului format de securitate (nouă sau veche, e aceeași) și procuratură.
  Amintiți-vă că eroii României, adevărații rezistenți împotriva comunismului au fost băgați în inchisori pe nedrept, torturați,uciși de aceeași combinație JUSTIȚIE+SECURITATE în anii se după Al Doilea Razboi Mondial.
  Deci Victor Rebengiuc e de partea Securității (camuflată acum în lozinca Justiție independentă)
  Sistemul ticălos se sevește de justiție ca și în anii negri ai comunismului!

 55. Ca sa indraznim sa facem remarci(de orice gen) la adresa acestor „monstri sacri” ai culturii romanesti, ar trebui sa avem decenta sa consideram ca ne ridicam (ca nivel de educatie, civilizatie si cultura) macar la jumatatea gleznei domniilor lor. Din pacate nu este asa!
  In loc sa stropiti cu noroi „eminentelor cenusii si rosii” mai bine v-ati ruga pentru sanatatea si longevitatea lor, caci fara ei veti mai saraci cu ….. duhul decat sunteti!
  Teatrul National Bucuresti nu se afla in faliment, TNB NU a fost mai bine coordonat niciodata ca in mandatul distinsului domn Caramitru.
  Cat despre Cotidianul si despre asa zisii domni, cu facultati particulare, ce il conduc, e mai bina sa nu ne pronuntam….se platesc bine deseurile de hartie! – aviz amatorilor!

  • Nu, fetito, nu ne lua asa si nici chiar tu nu te deprecia in halul asta! Auzi: „macar la jumatatea gleznei domniilor lor…” arata in ce confuzie existentialista traiesc unii.

 56. Domnule SPANU,
  IN toata acesta „problema” ,nemernicia unor indivizi care aparent erau oameni,este de vina GENA.

 57. Rebengiuc ca shi Patapievici fii/gineri de securisti sinecuristi care se bat in piept cu caramida anticomunismului ducandu-l pe acesta acolo unde ii e locul. Alaturi de restul de dementze colective catarhic „purificatoare” prin executarea unor tzapi ispashitori azi ajunshi neputincioshi.
  Asta a fost shi este Patapievici & Liiceanu dintru inceput shi asta sunt shi acum.
  Asta a fost shi Rebengiuc inca din 1990 o trompeta a securitatizii (principala beneficiara a punctului 8 a declaratziei de la Timishoara principala arma a lui Secu in lupta sa cu ramashitzele Partidului) asta este Rebengiuc shi acuma.
  Un latrau care percuteaza intocmai shi la timp cand Secu (deep state) are nevoie de ceva.
  Cine se aseamana la firul scurt n-are decat sa li se alature.
  NOI RESTUL OAMENII NORMALI IL OCOLIM CA DREPT CEEA CE ESTE. Un fel de Oana Pellea re-eshapata, ceva talent dar zero caracter.

 58. Cam la nivel cu Amza shi Albulescu da ceva sub Radu Beligan dupa gustul meu. Mai tzine cineva minte scandalul imens starnit in „intelighentzie” cand la congregresul PSD, Beligan a urcat la tribuna anuntzandu-shi in termeni generali shi elogioshi sustzinerea pentru acesta.
  Ce mai vaiet, ce mai freamat a vai tu ce mai „compromitere” valeu, valeu, valeleu.
  Poate ca ar tb sa invatzam de la americani care nu s-au mai tanguit atata cand monstrul sacru Clint Eastwood a facut show la Congresul Partidului Republican stergand podeaua cu Barack Obama.
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Political_life_of_Clint_Eastwood

  Adica la ei de ce se poate shi la noi totzi scheauna cand un actor iese din frontul consensului de gasca.

  UITE SHI DE AIA ROMANIA NU E AMERICA

 59. Mâncați rahat,și nu exagerez! De fapt prostia nu doare. Un oarecare tânăr, după un mariaj ratat, încearcă la vârsta de 33 ani , în anul 1965, să-și refacă viața căsătorindu-se cu o tânără pe nume de Mihuț. Această tânără a avut ca tată vitreg pe un anume Mihuț, care a făcut și a dres necazuri prin munți, după al doilea război mondial. Se întreabă cineva, din cei care aberează, dacă în comunism se putea afla așa ceva? De bârfit e f ușor în democrația noastră!,, Cum e turcul, așa-i și pistolul”! Ce să ceri de la un Nistorescu, plin de bube de la accidentul grav și nepedepsit, care a primit în fițuica lui, să vomite exagerări și neadevăruri, un degenerat, un schizoid fost pușcăriaș pe nume Spînu, validat ca ziarist de Otv-ul lui Dan Diaconescu?

 60. Nu, fetito, nu ne lua asa si nici chiar tu nu te deprecia in halul asta! Auzi: „macar la jumatatea gleznei domniilor lor…” arata in ce confuzie existentialista traiesc unii.

  • Domnule GRIG, eu, spre deosebire de altii… am si educatia si capacitatea de a-mi aprecia valorile contemporane si nu numai, mai ales cat sunt in viata. Pe mine, NICIODATA, nu ma vor cumpara cativa lei la pensie sau la salariu de la „STATUL” degeaba. Eu ca si altii simtim noroiul in care ne-au bagat unii ca …cei care se cred mai presus de „moralitate, de lege si mai ales de vertebralitatea caracterului”. Deci stimabile confuzia existentialista cred ca va vizeaza in mod DIRECT! Incercati sa nu mai raspundeti…riscati sa deveniti ridicol…desi vad ca in ultima vreme, a ajuns o trasatura de caracter….

 61. Rusine rebengiuc, rusine mariana mihut, nu meritati sa va scriu numele cu majuscule, servitorii securistilor.

  Felicitari d-le Spanu, nu stiam nimic despre trecutul lor mizerabil.

 62. Domnul Rebengiuc incearca sa-i determine pe romani sa paraseasca mlastina fetida a PSD. Poate ca au sarit niste stropi de noroi PSD-ist si pe domnia sa, dar nu este noroiul lui. Poate ca domnul Spanu se refera la Viorel Hrebenciuc, PSD-istul mocirlos ajuns in atentia justitiei. Numele seamana oarecum din punct de vedere fonetic.

 63. jenico, nevasta ca nevasta, dar ca actor e complet NETALENTAT. doar i-a mers vorba ca ar fi. si e si murdarel (l-am vazut intr-o emisiune culinara, cu ceva vreme in urma). pe de alta parte, unde sa iesi in bucuresti? asa ca hai la demonstratie!

 64. „Desi vrea sa para un mare jurnalist Ion Spanu a devenit cunoscut in lumea presei locale, dar nu pentru vreun mare merit gazetaresc sau literar, ci pentru ca de oriunde ar fi lucrat a iesit pe usa din dos, eventual cu tot cu bunurile mobile ale ziarelor ori televiziunilor cu pricina.
  Ca fierar-betonist, meseria sa din vremea lui Ceausescu, a furat si a facut puscarie. A facut puscarie si a doua oara, tot in anii de dinainte de revolutie si tot pentru furt, nicidecum pentru ca „ar fi fost victima unei inscenari de viol“ asa cum povesteste cui are timp sa-l asculte.
  Fostul puradel din Fata Luncii bagase mana in depozitul unitatii militare unde era plutonier. Asa ca, inainte de a deveni ziarist, Spanu a fost un destoinic recidivist. Cum a reusit sa intre in presa nu este foarte greu de ghicit.
  Dupa revolutie, crearea unui mare numar de publicatii, izvorata din nevoia acuta de informatie a romanilor tinuti atata timp in intuneric, a atras dupa sine angajarea pe post de jurnalisti a tot felul de ageamii.
  Muntele de tupeu si prietenia cu cativa oameni mai cititi l-au ajutat pe fostul puscarias sa intre in randurile ziaristilor, cu atat mai mult cu cat la injurat si santajat devenise expert. Probabil, in anii de detentie! Mitomania pe care Spanu a propasit-o in presa ar putea avea originea intr-o alta ocupatie a lui de dinainte de ’89.
  Daca este sa ne luam dupa afirmatiile facute de Adrian Voinea in „Gazeta de Sud“, protejatul lui Rosca Stanescu a fost unul din informatorii Securitatii. Spanu n-a raspuns niciodata acestei acuzatii si nici nu si-a cerut dosarul de la CNSAS. O s-o facem noi, in curand…” – https://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1705625-ziarist-din-craiova-amanetat-televiziunea-lui-dan-diaconescu.htm

 65. Vad ca lepra securist-diversionista de la 22:02, mi-a „imprumutat” din nou pseudonimul sub sub care imi public comentariile!! Referitor la articol: dle. Spanu, gresiti cand afirmati ca Victor Rebengiuc „a coborat in noroi”. Pur si simplu, a fost si s-a balacit acolo, toata viata lui!! Si nu mai poate fi lustruit, chiar daca ar folosi toata hartia igienica din lume!

 66. Cica marele actor declara ca vrea sa „scape de comunism”. Pesemne nu-i mai furnizeaza, nu-l mai serveste. In plus, prea utilul socru e mort.

 67. Din ianuarie 1990, de cînd a apărut la Televiziunea Română Liberă, numele i s-a schimbat: i se zice Victor Scremengiuc! Prin 2006, cînd eram redactor șef al revistei SANTINELA, așa l-am denumit!
  Deci, rețineți și așa să îi ziceți mereu: Scremengiuc! SCREMENGIUC!!! SCREMENGIUC!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.