Deputat PNL: Domnul Tăriceanu a ales să joace pe centura politicii românești

Deputatul liberal Radu Zlati l-a criticat dur pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu pentru decizia de a-şi face un nou partid.

Zlati a declarat că, prin anunțul său, (n.red. candidatura la prezidentiale si infiintarea PRL) Călin Popescu Tăriceanu nu face decât să presteze servicii pentru PSD.

“Domnul Călin Popescu Tăriceanu putea să iasă cu fruntea sus din politica românească. Dacă în urma dezamăgitoarei sale tentative de a se apropia politic de PSD, văzându-și proiectul politic pus la zid practic de către toți liberalii care s-au exprimat public, domnul Tăriceanu ar fi ales să își recunoască eșecul, încă aș mai fi văzut într-însul un om politic onorabil. Dar locul unei retrageri demne din PNL (dacă tot nu era capabil să respecte deciziile luate de către partid) și atât, fostul președinte al PNL a preferat să lanseze idea Partidului Reformator Liberal (PRL). A unui partid liberal anexă a PSD, strâns agățat la sânul generos al guvernării. Prin anunțul său CP Tăriceanu nu face decât să presteze servicii către PSD și reluatei tentative a social-democraților de a reconstitui un partid-stat, care are nevoie pentru a se legitima de diverse partide-satelit de tipul PC, UNPR și, mai nou, PRL. Cei câștigați sunt, de asemenea, cei din jurul președintelui Băsescu – deoarece apariția PRL aduce daune de imagine PNL, singurul partid care în mod constant s-a plasat printr-o poziție anti-băsistă, partid care după dispariția USL se erijează în adevăratul pol de dreapta al opoziției. Apropierea de PSD a domnului Tăriceanu nu este o noutate, deoarece în ultima perioadă a guvernării sale fostul președinte PNL a fost practic ținut în spate de către social-democrații lui Geoană, care și-au făcut propagandă electorală prin măsurile luate de către guvernul Tăriceanu. Așteptam însă din partea unui liberal la ceva mai multă demnitate. Cerșitul unor posturi și a unor poziții politice nu ar trebui să fie o practică pentru un fost președinte de partid istoric și a unui fost premier. Iar din partea celui care, sprijinit de partid său, a luptat doi ani împotriva lui Băsescu nu mă așteptam să șteargă clanțele Palatului Victoria. Dar fiecare intră și iese din politică așa cum poate și așa cum dorește. Se pare că doar atât a putut și a dorit Tăriceanu: să iasă din politică pe ușa din dos. Sau, după figura de stil a unuia căruia în acest moment îi face jocul fie că vrea fie că nu, a ales să joace pe centura politicii românești. ”, a afirmat acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.