Directorul adjunct al Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională, urmărit penal

Directorul adjunct al Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională, Corina Posea, este urmărită penal în condițiile în care, spun procurorii, aceasta ar fi ştiut despre situația de la Centrul de Transfuzii din Slobozia.
Astfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a început urmărirea penală faţă de directorul adjunct al Institutului.

Potrivit unui comunicat de presă, “pe 21.07.2014 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata POSEA CORINA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omisiunea sesizării, prev. şi ped. de art. 267 alin. 1 Cod penal, constatând că, în calitate de director adjunct al Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională a luat la cunoştinţă de săvârşirea unei fapte penale în legătură cu serviciul de către inculpata Stoian Cristiana Maria, coordonator al Centrului de Transfuzii Slobozia, şi a omis sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală”.

Pe 10 iulie, față de nouă persoane angajate la Centrul de Transfuzii Slobozia şi cadre medicale de la alte unităţi spitaliceşti din judeţ a fost pusă în mișcare acțiune penală, acestea fiind suspectate că vindeau sângele, deşi, potrivit legii, sângele este gratuit.

Potrivit procurorilor, şapte oameni aflaţi în stare gravă au murit, neprimind sângele necesar.
„Şapte persoane au murit. Nu pot să spun că nu ar fi murit oricum. Ideea e că au murit fără să primească sânge”, declara Daniela Dediu, prim-procuror la Parchetul Slobozia.

Şefa Centrului de Transfuzie Sanguină Slobozia şi cinci asistente de la această unitate au fost reţinute, alte două asistente fiind puse sub control judiciar în dosarul în care personalul centrului este suspectat că ar fi solicitat pacienţilor bani pentru a primi sângele de care aveau nevoie, conform Mediafax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.