DNA: Primarul Clujului a luat mită 50.000 de euro şi de la producătorii de pepeni

Procurorii DNA Cluj îl acuză pe primarul Sorin Apostu, aflat deja în arest pentru 29 de zile, că a încasat 50.000 de euro de la comercianţii de pepeni pentru emiterea unor autorizaţii de comercializare stradală.

„În cursul anului 2011, Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin persoana făptuitorului A.S. (Sorin Apostu), a emis autorizaţii de comercializare stradală a producătorilor agricoli. Din actele premergătoare efectuate în cauză rezultă că, pentru emiterea acestor autorizaţii, făptuitorul A.S. percepe „taxe” în bani şi produse de la făptuitorul S.M., asociat al S.C. C. A. A. I. E. SRL D., jud. Dolj, liderul/reprezentantul producătorilor agricoli. Astfel, s-a stabilit că acesta din urmă colectează de la fiecare producător suma de 4.000 de euro pentru fiecare locaţie pentru care i se alocă autorizaţie, sumele colectate, alături de produse agricole, fiind remise lui A. S.

În acest sens, se arată că, la data de 16.06.2011, Primăria municipiului Cluj Napoca sub semnătura lui A. S., a eliberat, pentru anul 2011, un număr de 26 autorizaţii de comercializare stradală (în principal pentru pepeni). Înainte de emiterea acestor autorizaţii, cât şi în perioada următoare, făptuitorul S. M. l-a contactat pe A.S. telefonic, în repetate rânduri şi s-a deplasat la locuinţa acestuia din … Suspiciunile privind existenţa faptelor de corupţie sunt întărite de faptul că „vizitele” lui S. M. sunt la ore foarte târzii, întotdeauna în intervalul 23.30 – 24.00, noaptea, când acesta intră cu maşina proprie în curtea şi garajul primarului, în timp ce primarul supraveghează din maşina sa, parcată pe stradă, derularea „vizitei”. De asemenea, actele premergătoare efectuate în cauză au surprins deplasări nocturne ale făptuitorului A. S. la locaţia unde făptuitorul S. M. comercializează în Cluj Napoca produse agricole (IRA), deplasări care au avut loc invariabil la ore foarte târzii, spre miezul nopţii. Astfel, A.S. l-a contactat pe S. M. în seara de 27.08.2011 la ora 23.22 după care i-a făcut o vizită la locul unde acesta vindea marfa agricolă, precum şi în seara de 7.09.2011, la ora 23,09, discuţie urmată de o altă vizită”, precizează procurorii DNA Cluj în motivarea arestării preventive a primarului, emisă de Curtea de Apel Cluj.

Anchetatorii susţin că primarul ar fi primit de la S.M. suma de 50.000 euro.

Conform procurorilor, Apostu a mai primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj. Banii au fost încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale, Monica Apostu, susţin anchetatorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.