DNA pune tunurile pe MAI şi „Doi şi-un sfert”

Prezentam ieri o serie de aspecte deosebit de interesante legate de fabricile de diplome din România. Printre numele grele din articol l-am regăsit pe comisarul şef Cristian Pintea de la IPJ Cluj, dar şi pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar sau Alexandru Liviu Croitorescu, fost adjunct al Şefului IPJ Giurgiu; Împuternicit Inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov; Împuternicit Director general adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie şi în prezent Director general adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie. Toţi absolvenţi ai Universităţii Române de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea – Bucureşti, unde rector e însuşi tatăl comisarului Pintea. O universitate obscură dacă e să ne luăm după cele spuse de Miniserul Educaţiei – care a trecut-o în monitorizare – şi dacă e să ne luăm după faptul că anul trecut respectiva instituţie a fost una din cele 11 instituţii superioare de învăţământ din România care la examenul de intrare în avocatură au realizat performanţa de a nu avea nici un candidat declarat admis.

Şi revenind la Croitorescu, după declanşarea scandalului vârful MAI prin punerea sub acuzare a celor doi care copiau documente din dosarul EADS, toţi ochii au fost îndreptaţi spre Radu Stroe, fost ministru de interne în primul guvern USL, recent înregimentat în partidul actualului ministru, Gabriel Oprea. Şi spre Croitorescu. Dupa cum reiese din informaţiile prezentate de comisarul.ro, încă de la venirea sa în fruntea Internelor, fostul ministru Radu Stroe fusese monitorizat cu mandat pe Legea siguranţei naţionale şi surprins în iţele unor legături primejdioase cu importante reţele de criminalitate economico-financiara, inclusiv de sorginte arabă. De asemenea, nu cu multă vreme în urmă, procurorii anticorupţie au luat urma atât a unor deturnări de fonduri “rătăcite” la Academia de Poliţie, cât şi a numirii şi păstrării ilegale pe funcţii a unor ofiţeri superiori, în frunte cu actualul director general adjunct al Direcţiei Generale Anticoruptie, Liviu Croitorescu, nimeni altul decât şeful contrainformaţiilor de la serviciul secret al MAI, controversata unitate “Doi ş’un sfert”. De altfel, mai ales în mandatul lui Gelu Oltean, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă nu doar că nu a furnizat DNA vreun pont mai de Doamne ajută, dar a şi blocat mai multe anchete ale procurorilor anticorupţie. Practic, se poate spune că, nu de puţine ori, unii dintre cei de la DIPI le-au oferit protecţie informaţională generalilor şi altor angajaţi ai MAI aflaţi în vizorul DNA. Iată însă că lucrurile s-au schimbat radical odată cu intrarea în pâine, la şefia “Doi ş’un sfert”, a lui Nicolae Gheorghe, un ofiţer de informaţii format la şcoala SRI, iar extragerea “sifoanelor” Ingrid Mocanu Popa şi Mihai Sova reprezintă prima misiune derulată cu succes, împreună, de către DNA şi DIPI. Şi este doar începutul…

Citiţi articolul complet pe cotidiantr.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.