Donald Trump e preşedinte sau „Melania, dragostea mea!”

Corespondență de la New York

Acum trei zile scriam în cotidianul.ro că Donald Trump va câştiga alegerile prezidenţiale din America, invocând şi câteva argumente care m-au determinat nu numai să votez cu candidatul republican, dar să-i ofer şi sprijinul ziarului pe care l-am fondat şi îl conduc, “New York Magazin”. Am făcut-o transparent şi necondiţionat, înfuriat pe propaganda mincinoasă din mediaamericană (cu excepţia FoxNews şi AmericaOne), dar şi românească, ambele fruntaşe pe ramură la linsul părţii dorsale a candidatei democrate Hillary Clinton. Interpretările tendenţioase ale declaraţiilor lui Trump umpleau sticla, aerul, Internetul şi/sau hârtia cu minciuni greu de digerat pentru orice jurnalist care îşi face meseria cu onestitate şi a învăţat la şcoală ce înseamnă cuvântul ETICĂ. Românii care au citit acel articol m-au înjurat ca lauşa cortului la secţiunea “Comentarii”, dar nu m-am supărat, fiindcă ştiam cât de uşor e să speli creierele unor oameni neinformaţi şi manipulaţi de purtătorii de pix sau de vorbe. Deh, după atâţia ani de presă, am stomac de politician.

Dar să vedem de ce a câştigat Donald Trump alegerile prezidenţiale dinAmerica, bătând toate calculele hârtiei şi ale sondajelor mincinoase favorabile rivalei democrate. Din sculare în culcare auzeam că miliardarul american a dat mai multe falimente. Adevărat, dar nimeni nu a spus/scris că patru dintre cei mai buni manageri de la cazinourile din Atlantic City deţinute de Trump au murit într-un “accident” de elicopter. Maeştrii manipulării spuneau că miliardarul american e xenofob, rasist şi împotriva nou-veniţilor în America. Fals! Trump s-a declarat ferm împotriva emigranţilor ILEGALI! Am mai aflat de la televizor că Trump nu şi-a plătit taxele de mai mulţi ani. Fals! Falimentul, prin capitolele 11 şi 13 (reorganizare), îţi oferă posibilitatea de a deduce pierderile pe cale legală.

Propaganda mincinoasă ne “informa” că Donald Trump ar fi afemeiat. Fals! O fi avut omul aventuri în tinereţe, dar acum are o soţie superbă, o familie unită şi nişte copii educaţi. Nu în ultimul rând, gogomanii din presă susţineau că Donald Trump ar fi omul ruşilor. Nu am auzit o prostie mai mare! Aş putea continua, dar mă opresc aici.

Donald Trump a câştigat alegerile pentru că Administraţia Obama a fost un dezastru pentru America, atât în plan intern, dar, mai ales, extern. În ultimii opt ani americanii s-au trezit mai săraci, deşi munceau mai mult, cu preţurile dublate la asigurările medicale şi serviciile înjumătăţite (ObamaCare), fără locuri de muncă bine plătite, dar şi fără speranţa ca lucrurile s-ar putea schimba. În plan extern, prestaţia sub orice critică a lui Hillary Clinton în vremea când era secretar de stat a lăsat urme adânci, crizele prost gestionate din Egipt, Algeria şi Siria aruncând în aer Nordul Africii, Orientul Mijlociu şi Apropiat. Dintr-un popor cândva respectat şi admirat, americanii au devenit cea mai hulită naţiune de pe planetă, riscând să-şi piardă rolul de lider mondial.

În aceste condiţii, o eventuală victorie a lui Hillary Clinton ar fi însemnat continuarea unor politici falimentare în toate planurile, fiindcă America are nevoie de o schimbare reală, nu de vorbe şi minciuni. Donald Trump a câştigat aseară o bătălie cu un sistem corupt şi ineficient, nu cu Hillary Clinton, iar americanii nu sunt proşti şi au înţeles asta. De aceea l-au votat pe Trump.

P.S. Traian Băsescu şi ambasadorul american Hans Klemm sunt în avion, în drum spreAmerica. Vin să schimbe rezultatul alegerilor: “Melania, dragostea mea”! E o glumă, desigur…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Grigore L. Culian 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.