DVD în semn de omagiu pentru Regele Mihai, lansat de TVR la Cărtureşti

Un DVD conţinând patru filme realizate de televiziunea publică în ultimii ani a fost lansat, marţi, la Librăria Cărtureşti, în semn de omagiu adus regelui Mihai I, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani pe 25 octombrie, informează Agerpres.

Filmele sunt realizate de Marilena Rotaru, Camelia Csiki, Bogdan Şerban Iancu.

La eveniment, care constituie serbarea oficială a regelui, faţă de ziua de naştere care este un eveniment intim al fostului suveran, au participat, din partea Familiei Regale, principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu ai României.

Profesorul Şerban Tanaşoca, ale cărui gânduri despre istoria Regatului României se regăsesc pe DVD, a spus că, din păcate, se cunoaşte foarte puţin despre această istorie şi despre personalitatea regelui Mihai I.

Potrivit principelui Radu al României, există un „profund sentiment de suport venit din partea României profunde, al Familiei Regale şi al familiei româneşti în general”.

În cuvântul său, principele a omagiat generozitatea regelui, puterea exemplului personal, rolul de model în societatea românească.

Principesa moştenitoare Margareta, care s-a întreţinut, după lansare, cu soţia ambasadorului SUA în România, Elizabeth Gitenstein şi cu alte personalităţi prezente la eveniment, a declarat presei că regele Mihai se află acum în Elveţia.

Alteţa sa a mărturisit că tatăl său s-a simţit foarte bine, calm, în zilele în care s-a aflat în România, „puţin tensionat” înainte de discursul din Parlament, dar relaxat după aceea.

Principesa a adăugat că a început să primească scrisori de la membrii Familiilor Regale prezente la Jubileul 90, care îşi exprimă „admiraţia şi invidia” pentru căldura cu care a fost primit în ţara sa de către popor regele Mihai.

Aceasta a refuzat să comenteze afirmaţiile prinţului Paul de România referitoare la aparteneţa sa la Familia Regală a României.

În după-amiaza zilei de marţi, ca în fiecare an, posesorii Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate vor serba ziua medaliei la 8 noiembrie, de ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril.

Cu această ocazie va avea loc un concert al Cameratei Regale în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, la ora 17,00, participanţii fiind invitaţi apoi la o recepţie în Sufrageria mare, la ora 17,50.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, Majestatea Sa Regele va fi omagiat şi de Societatea Română de Radio cu un volum şi două compact-discuri conţinând mesaje ale Regelui Mihai şi interviuri realizate de Radio România în ultimii douăzeci de ani, care va fi lansat în foaierul Sălii Radio, miercuri de la ora 11,00.

Regele, prin mijlocirea principesei moştenitoare Margareta, va acorda Înaltul Patronaj Asociaţiei Române de Presă Sportivă, în cadrul unui eveniment care va avea loc miercuri, la ora 18,00 la Sala Regilor a Palatului Elisabeta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.