Eclipsa de Soare poate fi văzută şi din România

Un fenomen astronomic rar are loc vineri. Este vorba despre o eclipsă de soare, eveniment ce va putea fi observat parţial şi din ţara noastră.

Urmatoarea eclipsă va fi văzută în România abia în 2027.

Evenimentul este vizibil total din Insulele Feroe şi Arhipelagul Svalbard, în restul emisferei nordice putând fi observată doar o eclipsa partială.

Preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori, Valentin Grigore, a explicat pentru ziare.com că faza maximă va fi la 51%-52% şi va avea loc la ora 11.55.

„Pentru Bucuresti avem urmatoarele date. Primul contact, prima muscatura care apare pe suprafata Soarelui, va fi la 10:48. Faza maxima, acoperire maxima a Soarelui, care va fi la 51%-52%, va avea loc la ora 11:55, iar ultimul contact, cand Soarele revine la normal, este la 13:04”.

Cei mai norocosi vor fi locuitorii din nordul tarii, pentru ca acolo o sa se vada cel mai bine eclipsa de soare, diferenta de acoperire dintre nord si sud fiind de 10%, mai scrie sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.