Elena Udrea: Parlamentul nu înţelege importanţa interesului naţional

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, explică de ce Guvernul a fost nevoit să recurgă atât de des la asumarea răspunderii: a lipsit susţinerea în Parlament pentru măsuri care ţin de interesul naţional. „Nu există înţelegerea acestui interes naţional la nivelul Parlamentului”, a declarat Udrea pentru România TV.

Udrea a imputat forului legislativ opoziţia sau tergiversarea adoptării unor legi de importanţă capitală pentru România, fapt care a determinat Executivul să-şi angajeze răspunderea pentru un număr atât de mare de acte normative. „Avem atâtea probleme care trebuie rezolvate, ne sunt cerute de Uniunea Europeană şi care nu trec sau trec foarte greu pentru că nu avem susţinere în Parlament”, a declarat Elena Udrea.

Astfel, asumarea a ajuns o procedură inevitabilă în actul de guvernare. „Dacă Guvernul nu şi-ar asuma răspunderea, probabil ar trece mandatul nostru şi nu am putea lua aceste măsuri. Asumarea răspunderii este un instrument constituţional prin care deblocăm rapid, la nevoie, situaţiile în care ne încurcăm”, susţine ministrul.

Ministrul s-a arătat încrezător în şansele PDL de a se menţine la guvernare şi după anul 2012. „Ştiu că oamenii sunt supăraţi că au scăzut salariile, că sunt impozitate pensiile, dar dacă se uită afară unde sunt ţări în care nu se mai plătesc pensii, salarii şi unde nu mai sunt bani, vor înţelege că România a reuşit să facă ceea ce foarte puţine ţări au făcut”, a apreciat Udrea.

În perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2014, vicepreşedintele PDL crede că va fi dificil pentru succesorul lui Traian Băsescu să se ridice la standardele fixate de către acesta. „Va fi greu să fie la înălţimea şi la nivelul realizărilor pe care le-a avut Traian Băsescu. Sigur, vom avea un preşedinte. Să sperăm va fi unul foarte bun”, a adăugat Elena Udrea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.