Elevii români, 4 medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul de informatică al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz la a XXII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia), potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației.

Laureat cu argint la ediţia precedentă, Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca) şi-a îmbunătăţit performanţa, cucerind de această dată medalia de aur. Medaliile de argint au fost obţinute de Rareş-Darius Buhai (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa) şi Valentin-Marius Hârşan (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa (clasa a X-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui), conform sursei citate.

La a XXII-a ediţie a CEOI au participat 44 de concurenţi din 10 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.